Çözüldü Asus USB N10 Nano Wi-Fi Adaptörü Düşük Hız Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SvenNoderT

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Modem üst katta fakat bilgisayar orta katta olduğu için Wi-Fi kullanmak zorundayım ve masaüstü bilgisayarımda Wi-Fi adaptörü olarak bu modeli kullanıyorum; USB-N10 NANO | Ağ Ürünleri | ASUS Türkiye
İnternet tarifem VDSL 50 Mbit. Bilgisayarın olduğu odada telefonla ölçtüğümde 38 Mbit civarı indirme hızı alabilirken bilgisayardan ölçtüğümde 10 Mbit civarı indirme hızı alabiliyorum. Bu sorun için çözüm önerileriniz nelerdir? Ayrıca Wi-Fi adaptörü kasanın önündeki USB portuna takılı çünkü kasanın arkasından anakarta taktığımda modemden neredeyse hiç sinyal almıyor. Modem olarak bu modeli kullanıyorum DSL-AC750 | Ağ Ürünleri | ASUS Türkiye
Ayrıca işletim sistemi olarak Windows 10 64-bit kullanıyorum.

Çözüm
Bu sorun bende de var. Acaba bir çözüm bulabildiniz mi? Mesela cep telefonu ile bilgisayarın olduğu yerde hız testi yapıyorum telefonda 10mb gösteriyor bilgisayarda 1mb anca geliyor. Usb portunu mu değiştirsem acaba?
Ben repeater alarak çözdüm sorunu. Bilgisayarın olduğu odaya repeater taktım, onun üzerinden bağlanıyorum. Böylelikle tam kapasite olmasa bile 50 Mb'lik internetin 30-35 Mb kadarını kullanabiliyorum bilgisayarda. Bir de eğer adaptörü kasanın arkasına taktıysanız çıkartıp ön taraftaki USB portlarından birine takın, bu da çekim gücüne etki ediyor çünkü.
İki güvenli seçeneğiniz var. Birincisi illa Wi-Fi olsun istiyorsanız, menzil arttırıcı kullanacaksınız. Ama en sağlıklısı kablo çekmek. CAT6 kablo çekin ve internet hızını en yüksek kazançta kullanın derim.

Bu sorun bende de var. Acaba bir çözüm bulabildiniz mi? Mesela cep telefonu ile bilgisayarın olduğu yerde hız testi yapıyorum telefonda 10mb gösteriyor bilgisayarda 1mb anca geliyor. Usb portunu mu değiştirsem acaba?
Ben repeater alarak çözdüm sorunu. Bilgisayarın olduğu odaya repeater taktım, onun üzerinden bağlanıyorum. Böylelikle tam kapasite olmasa bile 50 Mb'lik internetin 30-35 Mb kadarını kullanabiliyorum bilgisayarda. Bir de eğer adaptörü kasanın arkasına taktıysanız çıkartıp ön taraftaki USB portlarından birine takın, bu da çekim gücüne etki ediyor çünkü.

Çözüm

ASUS nano sanırım anteni olmadığı için başka oda da olan modemden çekim gücü konusunda az çekiyor. Mac'in yanına getirdim 1 MB olan 20 MB çıktı şu anda. Problem çekim gücü ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…