Çözüldü Asus USB-N14 performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
MSI B550-A PRO Anakart
XPG Gammix D35 32GB (4x8) 3600MHz CL18 RAM
ID-Cooling Frostflow X 240 Soğutucu
Powercolor Fighter RX 6600 XT 8GB
WD Blue 1TB + WD Blue 1TB + WD Purple 1TB HDD + Adata Ultimate SU 650 240G + Samsung PM991A 256G SSD + WD Blue SN580 1TB SSD
MSI MAG Forge 100M + 4x ID Cooling XF12025-SD Fan
Silverstone Strider Essential 500W 80+ Bronze (ST50F-ES230)
3x Lenovo Legion R25F-30 240Hz Monitor
Meslek
Memur
Profil Kapağı
1523109432
Merhabalar.

Asus N14 Wi-Fi Adaptörü kullanıyorum. Adaptör ile telefonumu yan yana koyup hız testi yapıyorum. Telefonda 24 MB indirme, 6 MB yükleme görürken, bilgisayarda 8 MB indirme, 6MB yükleme görüyorum.

Yani yükleme hızım aynı fakat indirme hızım baya düşük bilgisayarda. Neden olabilir acaba?

USB-N14 | Ağ Ürünleri | ASUS Türkiye

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun çözülmüştür. Kanal çakışması varmış. Modemin ayarlarından kanalı 8 olarak değiştirdim.
@Silinen üye Kullandığım modem 8 yıllık. Superonline'nın verdiği Tilgin HG1331 isimli bir modemi.

http://blog.ermangulhan.com/wp-content/uploads/modem-HG1311.jpg

Adaptör nasıl sıfırlanıyor ki? Yazılımı vs. yok bilgisayarda.

Superonline kullanıyorsanız hala müşteri hizmetlerinden kullanıcı adı ve şifrenizi alın öncelikle.Sonra modem üzerinden reset işlemi yapın reset yazar iğneyle resetleyebilrisiniz oraya basılı tuttugunuzda (15-20sn) modemi komple sıfırlayacaktır. Eğer reset işleminden sonra otomatik almaz ise id şifrenizi modem arayüzüne girip tanımlamanız gerekecektir.Yada bu işe direk müşteri hizmetlerini arayıp modemimi resetlemek istiyorum yardımcı olurmusnuz derseniz yardımcı olacaklardır.

Eğer bu işlemden sonra hızınızda düzelme yoksa adaptörün driverini kurup bakmanız lazım.Durum nedir diye.

Sorun çözülmüştür. Kanal çakışması varmış. Modemin ayarlarından kanalı 8 olarak değiştirdim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı