ASUS USB-N14 Wifi adaptörü bağlantı hızı sorunu

Ahmet ¿¿

Hectopat
Daha fazla  
Kutu içerisinden çıkan CD ile driveri kurdum ve cihazı çalıştırdım. 25 metre ilerideki Wifi'ye bağlanıyorum, 2 diş çekiyor. Bağlantı hızı 2Mb/sn. Sorunu çözerseniz çok memnun olurum. Eski Wifi adaptörüm 4 diş çekiyor ve 108Mb/sn hızında bağlanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer güncel sürücüler yüklü diyorsanız:

Aygıt Yöneticisinden Ağ kartına sağ tıklayıp özelliklerine girin. Oradan da Gelişmiş Sekmesine.

Buradan 802.11n Preamble Mixed/Karışık modda ise Yeşil/Green olana ya da tam tersine çevirin.
Yetmezse Bant Genişliği Kapasitesini 20/40'tan 20'ye de çevirebilirsiniz.
Hız (802.11b/g)'yi En iyi Hız olarak değiştirebilirsin.
Güç çıkışı %100 ve Minimum Güç Tüketimi Devde Dışı seçeneklerini de deneyebilirsin.

Benim tavsiyem hepsini tek tek yapıp denemen üzerine. Özellikle Preamble seçeneğini değiştirince hızda değişiklik yaşacağını düşünüyorum.

Hocam dediklerini yaptım ama o dediğiniz özelliklerin hiç birisi yok ? Sadece bunlar var ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 491
Hiç değ
AP mode enable yapar mısın. Yanlış bilmiyorsam sinyal kalitesini arttırmak için olan bir seçenek o.
işiklik yok hocamya sıkıntı devam ediyor. Şöyle bişey yapsam olurmu ? 15db Anten alsam onları kullansam belki bağlantı hızıda artar.

Çekim gücünü arttırır tabi ki anteni daha güçlü seçmek. Ya da usb uzatma kablosu alıp daha yakın bir yere de konabilir wireless cihazı.

Ayrıca modemde wireless kanalın kaç görünüyor ona da bakar mısın?

Araştırdığıma göre RT5370 chipseti kullanıyormuş o cihaz.

https://d86o2zu8ugzlg.cloudfront.net/mediatek-craft/drivers/IS_Setup_ICS_011916_1.5.39.173.zip

MediatTek in kendi sitesinde bu sürücüyü gösteriyor.

İstersen kendi sürücüsünü kaldırıp bunu kurmayı da deneyebilirsin. Denemekten zarar gelmez gibi.

Hocam uğraştığınız için teşekkür ederim ama hiç bir fayda yok . Mediatek ile kanal hının kaç Mhz olduğuna bakarak bana uygun kanalı seçersem wifi bağlantı hızıda yükselebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…