Sorunu hallettim başka bir wifi abatörü kullanıyorum Asus marka adaptör'de düzeldi. Ama bu seferde ping sorunu cıktı. Lol oynarken 30 Ping varken 10 saniyede bir 500 - 600 ping görüyor ve hemen geri düşüyor sonra tekrar başlıyor.
- USB cihazın hemen ısınıyor mu? Elle kontrol edebilirsin.
- Wireless kanal ayarların ne durumda bu cihazı kullanırken? Sinyal dBm kaç gösteriyor?
- Ağ Modu ne şekilde ? b/g/n mi yoksa farklı mı?
- Aygıt Yöneticisinden cihazın özelliklerine girip Güç Yönetimi'nden "Güç kazancı kazan sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" işaretli mi? Öyleyse işareti kaldır.
- Dün bahsettiğim Aygıt Yöneticisi ve Gelişmiş sekmesindeki ayarlara bu cihaz için de baktın mı? Preamble ve diğer ayarları söylediğim gibi yaparak denedin mi?
- USB cihazın hemen ısınıyor mu? Elle kontrol edebilirsin.
- Wireless kanal ayarların ne durumda bu cihazı kullanırken? Sinyal dBm kaç gösteriyor?
- Ağ Modu ne şekilde ? b/g/n mi yoksa farklı mı?
- Aygıt Yöneticisinden cihazın özelliklerine girip Güç Yönetimi'nden "Güç kazancı kazan sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" işaretli mi? Öyleyse işareti kaldır.
- Dün bahsettiğim Aygıt Yöneticisi ve Gelişmiş sekmesindeki ayarlara bu cihaz için de baktın mı? Preamble ve diğer ayarları söylediğim gibi yaparak denedin mi?
Aygıt gündüzleri güneşin altında kalıyor ve baya ısınıyor. Ama geceleri buz gibi yinede bağlantı Hızı 5,5Mb/sn "Güç kazancı kazan sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" İşaretini kaldırdım. Wifi adaptörünün antenleri 5 db .Modem ara yüzünden en yüksek MHz 'li kanalı seçtim modem b/g/n gibi özelliklerini devre dışı bırakınca dahada hızlanıyor. 48Mb/sb - 36Mb/sb - 11 Mb/sb - 5,5Mb/sb - 1Mb/sb diyerek düşüyor ve bu hızlarda 10 saniye içinde durmadan gidip geliyor. Komşumla evimim arası 20 metre falan var 2 tane ağaç var bu hızı etkilermi? Pingim oyunlarda çok yüksek. İlgilendiğin için teşekkürederim.
Ağaç ve 20 metre az değilmiş. Ayarlar ile çekim gücünü arttırabilirsin ama bu hızı da artacak demek olmuyor malesef. Uzaklaştıkça ister istemez mesafeden kaynaklı hız kaybı yaşarsın. Oyunlardaki ping ise normal şu durumda. Yani özetle evet kablosuz bağlanabilirsin ama performans bekleyemezsin çok kaliteli bir kablosuz router ve kablosuz adaptör yoksa elinde. Sahip olduğun adaptör iyi olabilir ama arkadaşındaki modem o mesafeyi kaldırabilecek güçte olmayabilir ayrıca.
Ağaç ve 20 metre az değilmiş. Ayarlar ile çekim gücünü arttırabilirsin ama bu hızı da artacak demek olmuyor malesef. Uzaklaştıkça ister istemez mesafeden kaynaklı hız kaybı yaşarsın. Oyunlardaki ping ise normal şu durumda. Yani özetle evet kablosuz bağlanabilirsin ama performans bekleyemezsin çok kaliteli bir kablosuz router ve kablosuz adaptör yoksa elinde. Sahip olduğun adaptör iyi olabilir ama arkadaşındaki modem o mesafeyi kaldırabilecek güçte olmayabilir ayrıca.
Asus 300Mbps destekli ama eski wifi adaptörüm 150mbps yani daha kötü ama o 4 diş çekiyor ve pingim çok düşük ve rahat oynuyorum onun antenlerini asus markaya takdığımda algılamıyor ? antenleri taka bilirsem asus adaptöre çok iyi olacak ama nasıl yapıcam ? Bir yolu varmı?
Sahip olduğun adaptörlerin marka ve modelleri nedir ? Ona göre yapılabilecek birşey var mı diye bir bakabilirim.
Ayrıca anten uyuyorsa ki uymaması ilginç olurdu ve çekmiyorsa demek ki kendi antenleri daha iyi. Tam tersini yapabilirsin mesela. Onun antenlerini diğerine takıp da denemek gibi.
Sahip olduğun adaptörlerin marka ve modelleri nedir ? Ona göre yapılabilecek birşey var mı diye bir bakabilirim.
Ayrıca anten uyuyorsa ki uymaması ilginç olurdu ve çekmiyorsa demek ki kendi antenleri daha iyi. Tam tersini yapabilirsin mesela. Onun antenlerini diğerine takıp da denemek gibi.
Eski adaptörün antenleri yoktu bende eski modemimin antenlerini söktüm Tenda marka modem. Antenler güçlü ama Tenda marka antenleri Asus wifi adaptörüne takınca çalışmıyor. ama 150Mbps Wifi adaptörüne takınca çalışıyor. Asusa takdığımda çalışmıyor? Sıkıntı orda