ASUS VA249HE vs. VA229HR

APlusMath

Decapat
Arkadaşlar, son olarak 2 monitör arasında kararsız kaldım. Biliyorsunuz sadece film ve YouTube izlemek için alacağım :D Kusura bakmayın rahatsız ettiysem bugün sizi de.

2 monitör arasında sanırım (Başka farkı varsa söyleyiniz.). Birisi 21.5 IPS, diğeri de 23.8 VA. Bence 21.5 yeterli olur gibi. Siz olsanız hangisini seçerdiniz sadece filmde kaliteli görüntü alabilmek için?

Son konumdur. Siparişi geçeceğim artık. Teşekkürler yardımlarınız ve anlayışınız için :D

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS vs VA devreye giriyor ama hocam. Bir de 21.5 inchte daha güzel yoğun renk kalitesi elde etmez miyim 24inche göre.
Onu varsayarak konuştum. İkiside güzel renk aktarıyor diye biliyorum. TN gibi bir panel kullanıyorum ona rağmen hiç rahatsız olmuyorum. O kadar da göze çarpacak birşey değil bu renk olayı.

21.5 olan IPS olduğundan tabii ki daha iyi renkler elde edersiniz ama 21.5 olması bunu hiç etkilemez.

Piksel yoğunluğu artar biraz, o kadar.
O da renkleri etkilemez.

Ben yanlış biliyormuşum bu zamana kadar :D 1080P'de ne kadar boyut küçükse piksel o kadar yoğunlaştığından görüntü daha net olur sanıyordum. Misal ekran boyutu büyür çözünürlük aynıysa, pikseller daha dağılacağı için netlik düşer diye biliyordum :D IPS'yi sepete attım. Son yorumları okuyorum :D

Ben yanlış biliyormuşum bu zamana kadar :D 1080P'de ne kadar boyut küçükse piksel o kadar yoğunlaştığından görüntü daha net olur sanıyordum. Misal ekran boyutu büyür çözünürlük aynıysa, pikseller daha dağılacağı için netlik düşer diye biliyordum :D IPS'yi sepete attım. Son yorumları okuyorum :D
Size daha keskin gelebilir piksel yoğunluğu daha yüksek olduğundan, çünkü keskinlik kusurları daha az göze batar.

Ama renkleri etkilemez. Yoksa daha net olmasa da öyle hissettirebilir.

Siz hangisini derdiniz, siparişi siz ne derseniz onu vereceğim :D
Buna arttırın derim;
Hem 23.8", hem de IPS. Boylece hiç arada kalmak zorunda kalmazsınız.

Sinerji de oldukça güvenilirdir.

Boyut olarak da iyi yani. Film için boyut cidden büyük önem arz etmekte.

Buna arttırın derim;

Peki bunu karşısına alsa attığınız mı yoksa bu mu? Siz hangisini diyorsanız alacağım onu.
Buna arttırın derim;

Ben en iyisi biraz daha bekliyeyim, büyük bir indirim olursa hocam o zaman sipariş geçeyim. Teşekkürler tüm yardımlarınız için. Çok sağ olun hocam
Buna arttırın derim;

Hocam ben ya en son ki dediğim Philips'yi ya sizin Acer'i ya da ASUS'u alacağım ama ASUS'u elemedim gibi, çok eski bir monitörmüş. Philips'in renkleri daha iyi sanırım. Beklemekten vazgeçtim :D 1 saate en geç alacağım az daha bakınıp. Ama bu fiyatlarda bu kadar.

Peki bunu karşısına alsa attığınız mı yoksa bu mu? Siz hangisini diyorsanız alacağım onu.

Ben en iyisi biraz daha bekliyeyim, büyük bir indirim olursa hocam o zaman sipariş geçeyim. Teşekkürler tüm yardımlarınız için. Çok sağ olun hocam

Hocam ben ya en son ki dediğim Philips'yi ya sizin Acer'i ya da ASUS'u alacağım ama ASUS'u elemedim gibi, çok eski bir monitörmüş. Philips'in renkleri daha iyi sanırım. Beklemekten vazgeçtim :D 1 saate en geç alacağım az daha bakınıp. Ama bu fiyatlarda bu kadar.
Bu arada bunu buldum bide hocam

Asus 23" VZ239Q​

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı