ASUS VG247Q1A ayarı nasıl olmalı?

YYagiz08

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlar. War Thunder oynarken bazen AMD RX6600 ekran kartım hata veriyor ve bu durumda tüm görüntü ayarlarım sıfırlanıyor. İlginç olan şu ki, bu hata sonrası monitörüm (ASUS VG247Q1A) bir anda inanılmaz doğal ve temiz bir görüntü sunmaya başlıyor. Renkler ne çok canlı ne de soluk oluyor; tam olması gerektiği gibi, sanki tüm gereksiz dijital işleme devre dışı kalmış gibi hissediyorum.

Bu görüntüyü o kadar beğendim ki artık monitörümün hep bu şekilde görünmesini istiyorum. Windows renk yönetimi kısmından sRGB profilini varsayılan yaptım, monitörün kendi OSD menüsünden de sRGB modunu seçtim. Biraz yaklaştım ama hâlâ o “kazara elde ettiğim” mükemmel netliğe ulaşamıyorum. Sanki o anda sistemdeki her şey sıfırlanıp sadece monitörün en ham görüntüsü kalıyor gibi.

Aklıma takılan şu: Acaba bu renk modu ekran kartı bir hata verince tüm renk işlemesini sıfırladığı için mi oluşuyor? Bu görünümü kalıcı hale getirmek mümkün mü? Benimle benzer deneyim yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı