ASUS VG248QE vs AOC G2460PQU

Tahir Emre SIRMA

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI GTX 970 ekran kartlı sisteme monitör tavsiyesi.
Ayrıca Nvidia G-Sync teknolojisine sahip piyasada satışı olan Aoc ve Asus marka iki tane monitör var ve fiyatları çok pahalı. Nvidia'nın sitesinde başlıkta belirtmiş olduğum moniterlere G-Sync çipi takılabildiği yazıyor. Ülkemizde şu anda bu çipler veya bu çiplerin takılı olduğu başlıkta belirtmiş olduğum monitörler mevcut mu?
Asus VG248QE almayı düşünüyorum. Daha sonradan çip taktırabilir miyim, fiyatı ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağol teşekkürler. Yeni sistem topladım ancak Samsung T200 1680x1050 20 monitör var hiç tat vermiyor. 1200 tl bütçem var Gtx 970 ekran kartlı sisteme monitör önerin ne olur?

Son düzenleme:
Videoyu izledim. Sonradan çip takma işi mantıksız geldi. Uzun vadeli olarak düşündüğümüzde Asus VG248QE monitör işimi görür mü? G-Sync özellikli monitörler şu an için çok pahalı neredeyse üç katı fiyatta. G-Sync özellikli monitörlerin fiyatlarının düşmesini bekleyeyim mi ? Asus VG248QE monitörü alsam daha sonra G-Sync özellikli monitör almadığıma pişman olur muyum? Aralarında bariz hissedilen bir teknoloji farkı var mı? İşin maddiyat kısmını geçelim. Sen olsan Asus VG248QE mi alırsın yoksa G-Sync özellikli monitör mü alırsın? Ayrıca 3-D özelliğini kullanacağımı hiç düşünmüyorum. Gözlük takmak bana göre değil. Kulaklık bile takmayı sevmiyorum. Diğer monitörlere göre fiyat farkı 3-D olmasından dolayımı yoksa 144 Hz olmasından dolayımı. Piyasada 144 Hz monitörler ortalama 1000 tl civarı . Bu özelliklere yakın performans alabileceğim önerebileceğin başka bir monitör var mı?
Samsun vatan bilgisayarda Asus VG248QE stokta mevcut. Bundan dolayı bu kadar çok soru sordum. Olumlu görüş belirtirsen şimdi gidip alıcam. İlgilendiğin için çok sağol teşekkürler

Evet bence de çip takma işi mantıksız. Mantıksız değil de masraflı ve zor diyelim. VG248QE uzun vadede tabii ki işinizi görecektir. G-Sync özelliğine sahip monitörlerin ucuzlaması daha bayağı zaman alacaktır. Pişman olacağınızı da düşünmüyorum. G-Sync alınan FPS ile ekrana gelecek karenin aynı olmasını sağlıyor diyelim basitçe. Örneğin 60 Hz bir monitörde 45 FPS alıyorsanız bazı görsel sorunlar oluşur. G-Sync ise 45 FPS alındığında monitörün tazeleme hızını da 45'e çekiyor. Bu sayede bu sorunları aşmış oluyor. Tabii güzel bir özellik fakat olmaması da çok dert olmaz bence. Hele fiyatları bu durumda iken. Eğer parasal olarak sıkıntı olmaz derseniz PG278Q alın derim. Hem 2560x1440 çözünürlüğe sahip hem de G-Sync mevcut. Fakat Türkiye fiyatı 3000 TL üstü. ABD'de tanıdığın falan varsa Newegg'ten 700-900 dolar arasına G-Sync destekli birçok monitör bulabilirsiniz, PG278Q da dahil. Fiyatın bu kadar yüksek olması da 144 Hz panele sahip olması ve tam anlamıyla gaming monitör olması. Eğer bütçe sorun değil derseniz:
ASUS 27" PG278Q ROG SWIFT MONİTÖR - Vatan Bilgisayar (Newegg'te 800 dolar olması lazım, dediğim gibi ABD'de tanıdığınız varsa vs. 1800 TL civarına geliyor.)

Bununla uğraşmak istemiyorsanız veya mümkün değilse de VG248QE alabilirsiniz.

Ayrıca bakınız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. videoda oyun testlerine bakınız. Farkı görebilirsiniz. 24:50'de.

Eski monitörüm Samsung T200 ve Msi GTX 970 ekran kartı ile Far Cry 4 ve COD Ghost oynuyorum hiç bir sorun yok ve görüntü gayet güzel. Yeni monitör alırsam görüntü performansı olarak bariz bir fark görüp görmeyeceğim konusunda kuşkularım oluşmaya başladı. G-Sync ve 144 Hz olayı fiyat açısından mantıksız gelmeye başladı. Bu teknolojiler çıkmadan önceki monitörlerle kıyasladığımızda o kadar fiyat farkına değmeyeceği kanaatine vardım. Sonuç itibari ile satış politikası, yeni çıkan teknoloji pahalı oluyor. Bu kadar yüksek fiyata monitör almak mantıksız geldi. Son olarak 500-600 tl civarı 24-27 monitör ve 1500-2500 arası bilgisayara bağlayıp oyunda oynayabileceğim televizyon ne önerirsin? İlgilendiğin için çok sağol teşekkürler.

Neden mantıksız olsun ki? Ekran kartına 10.000 TL de versen kalitesini monitörden almış oluyorsun. Bence monitör önemli bir kriter. Hele 60 Hz üstü monitöre sahip olmak çok fark ettiriyor.

Asus 24" Vg248Qe Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar
LG 47LB652V 47''(119 CM) 3D FHD SMART LED TV-CMR 500 HZ-DAHİLİ UYDU-2 GÖZLÜK - Vatan Bilgisayar

Bu ikisini alın derim. Ayrıca TV'de yenileme hızı 500 Hz gözüküyor diye panel yenileme hızı 500 Hz yanılgısına düşmeyin. Bakınız:
MCI, CMR ve PMR Nedir?

Kardeşim son yazdıklarından sonra sitedeki monitör inceleme videolarını izleyip biraz daha araştırdım. Elimdeki monitörle alakalı Tearing ve Ghosting testlerine baktım. Benim monitör yerlerde geziyor. Televizyondan da tamamen vazgeçtim. Araştırmalarımda fiyatından dolayı 4K monitör ile 144 Hz monitör arasında takıldım. 27 4K monitör ile 24 144 Hz monitör fiyatları hemen hemen aynı. Fakat video incelemelerini izledikten sonra oyun için 144Hz nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. 144 Hz konusunu kapattım. Asus VG248QE de çözünürlük Asus Rog monitöre oranla daha düşük ancak aralarında fiyat farkı çok. İleriye dönük olarak oyunlarda performans alma açısından çözünürlükte sıkıntı yaşar mıyım? Yüksek çözünürlükte monitör almadığıma pişman olur muyum? Asus VG 248QE yeterli mi? Yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…