ASUS VG249Q1A IPS ekran ışık sızması

pckopatt

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Bu monitörü alalı 4 gün oldu. IPS panellerde, az çok ışık sızması bulutlanma vs. olduğunu biliyorum. Daha önce kullandığım monitörler 10 yaş ve üzeri yani ilk LCD monitörlerden. Onlarda böyle bir şey yoktu. Bu yeni monitörü aldığımda gerçekten beğendim fakat koyu renklerde ışık sızması olduğunu fark ettim, bu sızmanın normal mi yoksa iade veya garantiye gönderilecek kadar çok olup olmadığına karar veremedim ve sizlere danışmak istedim. Bir yerde okuduğum yazıda bu sızmaların zamanla kaybolabileceği yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum. Fotoğraflarda görüntüler mevcut. Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20221113_231601.jpg
    76,2 KB · Görüntüleme: 225
  • IMG_20221113_231110.jpg
    80,6 KB · Görüntüleme: 228
  • IMG_20221113_231102.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 174
  • IMG_20221113_231055.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 164
  • IMG_20221113_231051.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 168
  • IMG_20221113_231022.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 189
  • IMG_20221113_231008.jpg
    134,8 KB · Görüntüleme: 195
  • IMG_20221113_231605.jpg
    80,7 KB · Görüntüleme: 217
Bayağı ayıplı ürün bu direk iade edin veya değişim isteyin. Ben olsam iade ederdim eğer ki indirimli almadıysam...

Bayağı ayıplı ürün bu direk iade edin veya değişim isteyin. Ben olsam iade ederdim eğer ki indirimli almadıysam.

Aslında 400,500 TL kadar indirimli aldım ama böyle de kullanılmaz diye tahmin ediyorum olmazsa iade talebi oluşturayım. Galiba IPS panel almam br daha. Ama ne alacağımı da bilmiyorum açıkçası.

Aslında 400,500 TL kadar indirimli aldım ama böyle de kullanılmaz diye tahmin ediyorum olmazsa iade talebi oluşturayım. Galiba IPS panel almam br daha. Ama ne alacağımı da bilmiyorum açıkçası.

IPS paneller bu konuda daha sağlam oluyor aslında ama ne yazık ki size böylesi denk gelmiş. Teknoloji işi ülkemizde şans derler ya galiba gerçekten öyle. ASUS monitörlerde bu sorunlar çok oluyor galiba halbuki fiyatları da aşırı pahalı...

Açıkçası daha önce IPS panel görmediğim ve kullanmadığım için karar veremiyorum. Asıl korkum ölü piksel çıkmasıydı, evet çıkmadı ama ışık sızması çıktı. Sol üst taraftaki sızma daha büyüktü, kullandıkça azalır gibi şeyler okuyunca sürekli açık tutmaya başladım monitörü mikrofiber bezle ovalama yapıyorum. Sol üstteki sızma biraz küçüldü ama tamamı geçer mi bilemiyorum.

Evet indirimde almış olsam da fiyatı gerçekten pahalı. Açıkçası bu kadar para verip eline böyle ürünün geçmesi insanı üzüyor. Sanırım monitörler bu konuda fazlasıyla sorunlu. PC topladım o kadar parça vs. hiçbirinde sorun çıkmadı.

Yandan çekilenler daha fazla ışıklı gösteriyor. Son fotoğrafa bakmak lazım normal gibi. İade kapsamında değil galiba.

İade olmasa servise gitse dahi sorun olduğunu kabul edip onarım veya değişim yaparlar mı ondan da emin değilim.

Bence bir deneyin en azından değişim yapılabilir çünkü fotoğraflardan ışık sızması abartı gözüktü aslında bana biraz...

Karanlık odada koyu sahnelerde durum bu.

Değişim olmaz sanırım satıcının elinde bu monitörden başka kalmadı iade olur veya servise gider büyük ihtimal.

Şimdi baktım sadece iade seçeneği mevcut. piyasa fiyatından 600 TL daha indirimli almışım. İade edip başka panel veya marka, model monitör mü alayım böyle kullanayım mı?

Dosya Ekleri

• IMG20221114010726.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 178
  • IMG20221114010722.jpg
    77,6 KB · Görüntüleme: 163
Son düzenleme:
Yerine daha kötüsü gelirse ne yapacaksın?

Onu da düşündüm. Zaten değişim değil, iade yapılabiliyor sadece. İade etsem yerine alacağım monitörde de sorun olabilir ki ölü piksel en berbatlarından. Belli sayıda olmadı mı ne iade ne tamir yapılıyor. Merak ettiğim bendeki sızmanın normal kavramına girip girmediği. Üstteki iki tane sızma her koyu ekranda gözüme çarpıyor. Tabii sızmanın bilincinde olduğum için sürekli oraya bakıyorum o ayrı. Bu fotolar %100 parlaklıkta çekildi. Parlaklık düştükçe haliyle sızma da azalıyor. Monitörü böyle kabullenmek ne kadar mantıklı ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…