Arkadaşlar dün VG249Q1R monitör ve yeni bir PC aldım. Monitörü aldım ama PC 3 gün sonra elime geçiceğeni söyledir bende yeni monitörü bağladığım zaman ışık sızması ve ghosting sorunu yaşıyor gibiyim. CS:GO'ya girdiğim zaman pikseller git gel oluyor gibi ancak monitör 165Hz fakat PC 50-60 FPS ancak alabiliyor. Ondan kaynaklı olabilir mi yoksa iade veya değişim talebi bulunmalı mıyım?
Işık sızması çok fazla gibi duruyor ben olsam iade ederdim eğer kapkaranlık ortamda böyleyse beni rahatsız ederdi, ghosting konusu içinse monitör ayarlarında OverDrive ayarı olması lazım o ayarı ortaya yani level 2'ye çekin. Bu arada 144 Hz monitörde 50-60 FPS çok kötü değerler rekabetçi oyunlarda kastığını hissedersiniz yani sisteminize upgrade yapmanız lazım.
öncelikle teşekkür ederim.. mevcut ekran kartım 1050ti ve işlemcim i5-4400 dediğiniz gibi upgrade yaptım çarşamba günü elimde 4060 ve i5-14440f olucak
ışık sızması ise dediğiniz gibi kapkaranlık ortamda böyle ve göze çarpıyor oyun oynarken bir sorun teşkil etmiyor ama film video gibi siyah veya gri arka planlı yerlerde göze çarpıyor iade etmeyi talep edeceğim o zaman