ASUS VG249QL3a monitörde HDMI vs DisplayPort

receptalhaakc

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta belirttiğim monitör ve ekran kartı için hangi kabloyu önerirsiniz? Monitörün içinden çıkan DP kablosunda sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü ekranda belli aralıklarla çizgilenmeler oluyor. Garip bir şekilde 180 Hz'den 165'e çekince aynı çizgiler çıkmıyor. Benim de aklıma acaba kablo 180 Hz desteklemiyor mu diye geldi. Soruma gelecek olursak. Yeni kablo almayı düşünüyorum. Monitörün G-Sync sertifikası var. Önceden G-Sync çalışabilmesi için DP kablosu şarttı diye hatırlıyorum. (yanlış hatırlıyor olabilirim).

Şimdi ben HDMI 2.1 alsam hem 180 Hz hem de G-Sync kullanabilir miyim? Yoksa yine DP kablosu mu almam lazım? Fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca yaşadığım o çizgi sorunu için de fikri olan belirtebilir. Monitörü alalı 1 ay sistemi alalı 3 ay oldu. Belki sorun kablodadır diye ekran kartını ya da monitörü garantiye yollamak istemedim. Çünkü dediğim gibi 165 Hz alınca bu sorunu yaşamıyorum. Biraz uzattım kusuruma bakmayın. İyi günler.

Ekleme: Şimdi gördüm. Monitörü vatan mağazasından almıştım. İnternet sitesindeki yorumlarında ekteki yorum var. Bu kablodan mıdır? Yoksa monitörün kronik bir sorunu mudur?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-28 221711.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleyen: Moderatör:
overclock gereksiz monitör için 165 ile 180 arasındaki farkı elfler anlayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…