ASUS VG258QR nasıldır?

Scoutest

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-9600k - gtx 1060 6gb - 16gb ram - Z390 aorus elite - cm masterliquid pro 240 - tt tr2s 700w - cm mastercase pro 5 - 500 + 240 ssd - 500gb hdd
Meslek
Serbest
İyi günler. 2020 yılının başlarında ASUS VG258QR monitör almayı düşünüyorum. Sizce fiyat, G-Sync desteği, 0.5 ms gecikme süresi ve 165 Hz açısından mantıklı bir monitör müdür? Stokta kalır ise şu siteden almayı düşünüyorum: ASUS 24,5 VG258QR GAMING, LED, FREESYNC,G-SYNC, 1920x1080 0,5MS,165HZ 3YIL HDMI(v1.4), DisplayPort 1.2, Dual-link DVI-D MM VESA, PIVOT,EYECARE, FLICKER-FREE,DUSUK MAVI ISIK: Amazon.com.tr
Şu an ASUS VK228H 21.5'' 5ms LED monitör kullanıyorum. Sizce verilen fiyata göre oldukça büyük farklar yaşanır mı, kronik sorunları var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
PC Sistemi Bilgileri:
Intel Core i5-9600K (Stock)
GIGABYTE Z390 AORUS Elite
GIGABYTE Nvidia GeForce GTX 1060 AORUS Gaming 6G DP: Var (3 adet) HDMI: Var (1 adet kullanımda) DVI-D: Var (1 adet)
CORSAIR Vengeance LPX 2x8GB 3000 MHz DDR4

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran boyutu, tepki süresi ve tazeleme hızı bakımından fark yaşarsınız. TN panel bir monitör, bazı sıkıntıları var internetten araştırabilirsiniz. Kısaca bazı sorunları:
  • Renkler diğer panellere göre daha kötü görünür.
  • Farklı açılardan bakınca renklerde bozulma yaşarsınız.
Fakat bunların yanında çok iyi bir oyun performansı söz konusu. TN panel olması sizin için sıkıntı değilse alınır.

Görüşünüz için teşekkürler.
TN Panel olmasının dezavantajları, beni etkilemiyor gibi görünüyor. Çünkü şu anki monitörü de tek yerde kendim kullanıyorum. Monitörü görüş açım düz ve yeni monitörde de öyle olacak gibi görünüyor. Sevdiğim en güzel özelliği G-Sync desteğinin olması. Şu an piyasada donanımsal olarak G-Sync destekli monitörlerin fiyatlarının yüksek olması, tercih olarak beni bu monitöre itti. Şu anki monitörü de yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum, herhangi bir ölü pixel, ışık saçması gibi bir sorunu bulunmuyor. Bu yüzden tercihimi tekrardan ASUS tarafından yapmamın mantıklı olacağını düşünüyorum.
Peki sizin bu fiyat bandında önerebileceğiniz G-Sync destekli ya da desteksiz IPS panel monitör var mıdır?

Bu civarda önerebileceğim VG279Q var. IPS monitörlerde IPS glow sorunu ve yüksek tepki süresi sıkıntısı oluyor diye biliyorum. Markaya mı bağlı yoksa tamamen şansla mı ilgili bilmiyorum. Oyun için yine tatmin edici bir performans sergileyeceğini düşünüyorum fakat bir TN olamaz tabii. Hangi kullanış şekillerine ağırlık verdiğinize göre değişir panel tercihi. Fakat iki monitör de üzmez, onu söyleyebilirim.

Bende VG258Q modeli var ve gayet memnunum. TN panel olmasına rağmen ayarlarla sizi gayet tatmin edicek renkler alabilirsiniz. Farklı acılardan renkler bozuluyor ama gaming monitör ve farklı açıdan bakmak için uğraşıcağınızı düşünmüyorum. Ayrıca monitörü sağa sola aşağı yukarı ve 90 derece döndürebilirsiniz. Farklı açıdan bakmanıza gerek kalmaz. Görünümü gayet şık ve ekran boyutu cidden yeterli hatta bazılarına göre büyük bile. Yüksek yenileme hızı ile oyunlarda fark yaratıyor. 1ms olayı ile ilgili profesyonel oyuncu değil iseniz zaten çokta farkedeceğinizi söyleyemem. Dahili hoparlörleri var. Yalnız başınıza sessiz ortamlarda gayet yeterli ama aile ile yaşayanlara yetersiz gelebilir. Ayar menüsü kullanımı gayet rahat ve üzerinde renk ayarları için kısayol tuşları bulunmakta. Mat ekran olması aydınlık ortamda oyun oynarken sıkıntı yaşamanızı bir nebze engelliyor.

Şu anki kullandığım monitörün dahili hoparlörlerini kullanmıyorum çünkü fazlaca müzik dinlemeyi seviyorum. Bu yüzden 4 yıl önce PC' ye direkt olarak Mini Hi-Fi bir sistem bağladım. Profesyonel oyuncu kulaklıkları beni pek tatmin etmiyor. Onların ses kalitesine kesinlikle bir şey diyemem ama akustik olarak da Mini Hi-Fi sistemimin gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Monitöre gelirsek TN panel olduğu için farklı bakış açılarında ekranda görüntü bozuklukları oluşabildiğini söylüyorsunuz. Dediğiniz gibi sağa-sola dönme ayarı da bence bu sorunu ortadan kaldırıyor gibi görünüyor. 2 gün önce Vatan' da bulup kendim test ettim. Kontrast ve renk doğruluğu açısından VK228H' den sonra baya tatmin edici gibi geldi bana. Kullanıcı olarak sizin yorumunuz benim için önemliydi, yorumunuz için teşekkürler.''Q'' ile ''QR'' arasındaki fark 165Hz yenileme hızı ve 0.5 ms tepki hızı. Gecikmeyi biraz daha azaltmak için ve uzun süre kullanılacağından dolayı tercihimi biraz daha üst modeli olan ''QR'' modelinden yana kullanacağım. Umarım kısa sürede alırım.
Bu arada hepinize iyi yıllar diliyorum. Yeni yılda her şey umarım gönlünüzce olur, sağlıcakla kalın.

Dosya Ekleri

• 20191229_174648.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 181
Son düzenleme:
Şimdiden hayırlı olsun o zaman

Merhaba bende bu monitör mevcut Teknosadan satın aldım kutu fatura mevcut ekran kartımi yeniledim o yüzden 2k monitöre geçiş yapmam gerekiyor. İhtiyacınız varsa temiz çiziksiz ölü pikselsiz kutu fatura mevcut istanbuldaysaniz ulaşın bana. 2 3 aylık ürün.

Maalesef Ankara' da ikamet ediyorum hocam.

Bunlar bir sorun veya sıkıntı değil. TN paneller güçlü renkler için değil dediğiniz gibi düşük tepki süresi ve tazeleme hızı yüksek olması için tasarlanmış. Elbette TN panel monitör alacak birinin bunları bilerek alması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…