ASUS VG27AQ1A vs ASUS VG27AQZ vs Dell G2724D

Bütçe
9500

sirquasar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B550-A Pro
Ryzen 5 5600
Corsair 3600 Mhz 8+8GB
MSI RTX 4070 Ventus 3x
Meslek
Otomotiv Teknikeri
Arkadaşlar hem profesyonel hayatta çift monitörüm olsun hem de görsel açıdan (oyun, film) daha iyi olsun diye 1080p 24" monitörümün yanına 2K monitör almak istiyorum.

Monitörler ve fiyatları düşükten yükseğe bu şekilde:

ASUS VG27AQ1A: ASUS Tuf Gaming VG27AQ1A 27 Inç 170Hz 1Ms QHD IPS G-Sync Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

ASUS VG27AQZ: ASUS Tuf Gaming VG27AQZ 27 Inç 165Hz 1ms WQHD Adaptive Sync IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

Dell G2724D: Dell G2724D 27 Inç 165Hz 1ms QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

9500 benim için üst sınır, aslında 9500 vermeyi bile düşünmüyorum ama birkaç konuda önerildiği için listeye kattım. ASUS monitörler arasındaki farkı çok anlayamadım. Teknik özellikleri çok benzer ama fiyat farkı neden var anlamadım, aydınlatırsanız ve hangi monitörü almalıyım yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
WQHD biri Diğeri QHD. WQHD Wide olduğu anlamına geliyor. Yana doğru geniş bir ekran.

WQHD biri Diğeri QHD. WQHD Wide olduğu anlamına geliyor. Yana doğru geniş bir ekran.
Hangisi tercih edilmeli sizce? WQ olmasının bir avantajı var mı?

Ekran kartın nedir?

Hangisi tercih edilmeli sizce? WQ olmasının bir avantajı var mı?

QHD ve WQHD aşağı yukarı aynı şeyler çözünürlük 2560×1440. Wide anlamında yani geniş demek için W ön eki koymuşlar ama QHD de WQHD'de 16:9 aslında. 4:3 QHD monitör görmedim ben.

İşin renginin değiştiği tek yer var:

Eğer 49" bir monitör alıyorsan. WQHD veya DQHD (Dual) ise yan yana iki 32" monitör koymuş gibi bir şekli var. LC49RG90SSRXUF örnek bu monitör.

Ancak 49" veya 42" düz QHD UHD veya 4K alıyorsanız LS43BM700UUXUF bu monitör gibi bunlar TV gibi oluyor ve monitörün üst kısmına bakmak için kafanızı kaldırmanız gerekiyor. 16:9 olmasına rağmen böyle bir sorun var.

Kısaca 32" ve altında W ibaresine takılmayın. Arkadaş geçenlerde 32" bir WDHD monitör aldı. Yani dual HD, QHD değil 1080p monitör. Monitör ince ve aşırı geniş.

W harfine aldanmayın. QHD ile WQHD farklı olmayan monitörlerdir. QHD zaten 2K çözünürlük veren monitörlere verilen ad. W koyunca ne değişiyor? Boyutlar aynı, ölçüler aynı, çözünürlük aynı. Pazarlama taktiği biraz. Ona takılmayın.
ASUS modeller geçmişte kaldı.
Dell şu an F/P bandında liderler konumunda. Üzmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…