ASUS VG27AQL3a sarı görüntü gözüküyor

yusufsuren

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Su Bilimleri Mühendisliği
Monitör
Asus Vg27aql3a
Merhaba, belirttiğim model IPS panel monitörü satın aldım fakat IPS demeye dilim varmıyor renkler kesinlikle olması gerektiği gibi değil çok sarımtırak bir renk elde ediyorum. Renk sıcaklık ayarlarıyla falan oynasam da bu sarılıktan kurtulamıyorum, özellikle şöyle bir şey fark ettim ki ekrana yandan bakınca siyahlar direkt sapsarı, diğer 2 IPS ekranımda böyle bir sorun yok. Bu bir problem mi garantiye gönderme veya iade düşünmem gerekir mi? Resimlerdeki 3 monitör de IPS.

Dosya Ekleri

• IMG_9016.jpeg
    IMG_9016.jpeg
    50,1 KB · Görüntüleme: 128
  • IMG_9005.jpeg
    IMG_9005.jpeg
    113 KB · Görüntüleme: 105
Panelde fazla ışık sızması var gibi duruyor eğer size rahatsızlık veriyorsa veya içiniz rahat değilse mutlaka geri yollamalı veya servise göndermelisiniz.Unutmayın aldığınız ürünler sizi mutlu etmeli,içinize sinmeli.

Ekranın yanındaki tuşlardan ekran modu değişiyor, denediniz mi? Oyun modu film modu resim modu gibi bunların bazıları böyle sarı bir mod oluyor.

Panelde fazla ışık sızması var gibi duruyor eğer size rahatsızlık veriyorsa veya içiniz rahat değilse mutlaka geri yollamalı veya servise göndermelisiniz. Unutmayın aldığınız ürünler sizi mutlu etmeli, içinize sinmeli.

Işık sızmasından daha abartı bir olay gibi geldi bana aslında öyle kenardan ışık sızması da yok monitörde tamamen ekren sızıyor gibi 😁 eski ekranımda ışık sızıyor mesela az bir şey kenardan.

Ekranın yanındaki tuşlardan ekran modu değişiyor, denediniz mi? Oyun modu film modu resim modu gibi bunların bazıları böyle sarı bir mod oluyor.

Her modda aynı hocam zaten incelemere baktım çoğu kişi yarış modunda kullanıyormuş o modda böyle.

Bu başka bir şey ışık sızması böyle olmaz. Bunda bir sorun var gibi.

Aldığım mağazaya mı götürmeliyim yoksa direkt ASUS servise mi? Bu arada kablodan veya farklı bir dış kaynaktan vs. olabilir mi içinden çıkan kabloyu taktım gerçi ama.

Bu arada bir şey fark ettim kontrast 85'in üstüne çıktığında mavi ışık filtresi açılmış gibi sararıyor ekran kontrastı yükseltince sararma olayını ilk defa gördüm.

Son düzenleme:
Hocam bunun normal olma şansı 0

Böyle bir ekran hiç görmedim. Böyle ışık sızmaz bu bildiğin sapsarı ekran. Bu tondan daha da incesi sadece Samsung bir monitörde gördüm ama oda bu kadar değildi fakat yan yana kullanımda belli ediyordu kendini. Ama bu başka bir seviye. Yerinizde olsam iade hakkım varsa iade ederdim. Mağazadan aldıysanız o hakkınız olmaz. Fakat servise yollarım yani en azından değişim vs çıkar.

Hocam bunun normal olma şansı 0

Böyle bir ekran hiç görmedim. Böyle ışık sızmaz bu bildiğin sapsarı ekran. Bu tondan daha da incesi sadece Samsung bir monitörde gördüm ama oda bu kadar değildi fakat yan yana kullanımda belli ediyordu kendini. Ama bu başka bir seviye. Yerinizde olsam iade hakkım varsa iade ederdim. Mağazadan aldıysanız o hakkınız olmaz. Fakat servise yollarım yani en azından değişim vs çıkar.

Zaten iade istemiyorum açıkçası sorun çözülse bana yeterli. ASUS servis bu konuda destek sağlar diye düşünüyorum. Akşam kabloları kontrol edicem belki kablo sıkıntısı olabilir ona bir bakayım eğer değilse ASUS servis yolu gözüküyor.

IPS Glow.

Vatan Bilgisayar'dan aynı monitörden 28 Şubattan beri iki adet aldım iki kere iade ettim. Birinde bu lanet sorunun aynı seninki gibi olmasıydı. İkincisinde ise ölü piksel çıktı. Son olarak bir kez daha satın alıp şansımı deneyeceğim. Eğer yine aynı sorunu yaşarsam bu sefer MSI G272QPF E2 var aklımda.

Son zamanlarda üretilen tüm IPS panellerde böyle bir şey çıkmış. Eskiden böyle bir sorun yoktu. Mesela arızalı VG27AQ cihazımda böyle bir problem yok. Ya Fast IPS dedikleri paneller bu şekilde ya da üretim çok bozmuş tüm dünyada.

IPS glow.

Vatan Bilgisayar'dan aynı monitörden 28 şubattan beri iki adet aldım iki kere iade ettim. Birinde bu lanet sorunun aynı seninki gibi olmasıydı. İkincisinde ise ölü piksel çıktı. Son olarak bir kez daha satın alıp şansımı deneyeceğim. Eğer yine aynı sorunu yaşarsam bu sefer MSI G272QPF E2 var aklımda.

Son zamanlarda üretilen tüm IPS panellerde böyle bir şey çıkmış. Eskiden böyle bir sorun yoktu. Mesela arızalı VG27AQ cihazımda böyle bir problem yok. Ya Fast IPS dedikleri paneller bu şekilde ya da üretim çok bozmuş tüm dünyada.

Hocam iade alırlar mı ki? Mağazadan kontrol ettirerek aldım. Bir de kontrast arttırınca sararma yapıyor muydu sizde de?

Hocam iade alırlar mı ki? Mağazadan kontrol ettirerek aldım. Bir de kontrast arttırınca sararma yapıyor muydu sizde de?
XG27ACS modelini mağazadan aldım. Ayak üstü kontrol ettiğimde ölü piksel görmemiştim fakat eve gelince 4 adet gördüm ve gittim iade ettim.

Bunun haricinde (Vatan Bilgisayar özelinde konuşuyorum) mağazadan satın aldığınız cihazda ölü piksel yoksa iade işlemi yapmıyorlar. Işık sızması ve ips glow olayını normal karşılıyorlar. Bende bu yüzden internet sitesini kullanıyorum. IPS Glow kabul edilebilir seviyede olsa yine kabul ederim bu arada ama ekranın %40ında siyahları kahverengi saçma sapan bir yansımayla izleyeceksem hiçbir anlamı yok ve gözlerime zarar. Dediğim gibi bazı panel üreticilerinde sanırım son katman özellikle sarı tonunda bu yüzden oluyor.

VG27AQL3A modelinde kontrast denemedim hiç. Kendi orijinal profillerini denedim menüsünden. Ama ekran parlaklığını vs düşürünce bir nebde daha düzelebiliyormuş. Denersiniz elinizdeyse. İkinci aldığım şu an içerde kutusunda hiç açasım yok malesef o yüzden deneyemiyorum. Süreç beni çok bezdirdi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı