ASUS VG27AQML1A bozulmalar oluşmaya başladı

Samoreys

Centipat
Daha fazla  
Monitör
VG27AQML1A
Cihazı tozlardan arındırmak için dün akşam, cihaz kapalı durumdayken Fakir LCD Cleaner ve mikrofiber bez kullanarak temizledim. Temizlikten sonra cihazı açmadım. Bugün, aynı saatlerde cihazı açtım ve yaklaşık iki saatlik kullanımın ardından bir sorunla karşılaştım. Sorunun kasadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için kasayı televizyona bağladım ve herhangi bir problem yaşamadım. Şu anda cihazın durumunu tam olarak anlayabilmem ve eğer mümkünse sorunu çözebilmem için yardım ederseniz çok sevinirim.
Cihazın ilk bozulma anına ait video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_0740.jpeg
    318,4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_0742.jpeg
    111,3 KB · Görüntüleme: 26
Monitörü cleaner ile temizlerken ince bir köşesinden içine sızmış olabilir mi?

Temizlik sıvısı monitörün içine girmiş gibi. Sıvıyı direkt monitöre sıkıp mı sildiniz? Öyle yapmak doğru değil çünkü beze sıkıp temizlemek uygun. Muhtemelen panel arızalandı geçmiş olsun.

Monitörü silerken fişini çektiniz mi veya uzatma kablosundaki tuşu kapattınız mı? Eğer bunları yapmadan ve temizleyici spreyide çok fazla ekrana püskürtme yaptıysanız aradan sızıp devre elemanlarına kısa devre yaptırmış olabilir. Ama kesin bir şey demek zor her şeyden kaynaklanabiliyor bu monitör problemleri. Garantisi varsa yollayın sorunun nerede olduğunu öğrenmiş olursunuz en azından. Geçmiş olsun.

Fişini çekmemiştim ama cihaz kapalıydı. Temizlerken cihazı 1 gün çalıştırmadım. Ertesi gün çalıştırdığımda ise yaklaşık 2 saat sonrasında bu olay yaşandı.

Beze sıktım, ekrana doğrudan sıkmadım.

Monitörü cleaner ile temizlerken ince bir köşesinden içine sızmış olabilir mi?
Olabilir cihazın içini açmayı pek düşünmüyorum açıkçası.

Fişten çekmeniz lazımdı her ne kadar o sıvı elektrik iletmiyormuş gibi düşünülse de statik elektriği anında ilettiğine şahit oldum. Panel arızası olmuş kısa devreden kaynaklı muhtemelen veya içeri sıvı girdi gene aynı mantık. Monitörün garantisi varsa ki olsa dahi garanti dışı kabul edilir bu durumda yine de servisine yollamayı deneyebilirsiniz diğer türlü garanti dışı kalırsa yeni monitör almanız gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…