ASUS Vivobook 15X nasıldır?

bthnerdgn03

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
512Gb
Merhaba, üniversite 1.sınıf öğrencisiyim hem derslerde, günlük kullanımda, dizi film izlemede kullanacağım hem de düşük seviyeli oyunları(LoL, Valorant) gibi oyunları oynayabileceğim bir laptop arıyordum. Aynı zamanda da ince şık ekranı güzel olsun istiyordum. ASUS'un Vivobook serisi çok hoşuma gitti. Aşağıda linkini bıraktığım iki modeli düşündüm ama bunların ekran kartlarının ne olduğunu çözemedim. Bazı yerlerde ıris Xe yazıyor, bazı yerlerde ise Intel UHD Graphics. Bu laptoplarda hangisinin bulunduğunu bilen varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca da bu iki ekran kartını da oyunlar açısından performansını ayrı ayrı değerlendirebilir misiniz? Bana 2-4 yıl bu oyunları rahat oynatabilir mi?

Pahalı gibi geldi. O fiyatlara GTX 1650 bulunan daha iyi bir laptop bulabilirsiniz. Hem günlük işlerinizi görür, hem de çoğu oyunu rahatça oynarsınız. Bu laptopta İntel'in işlemci içerisindeki entegre grafik ekran kartı bulunuyor. LoL ve Valorant'da bile stabil performans veremeyebilir.

Benim önerilerim:

14.000 TL (GTX 1650): https://www.hepsiburada.com/acer-ni...ilir-bilgisayar-nh-qb9ey-003-pm-HBC00002QBQ8N

15.000 TL (GTX 1650): https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82k101fdtx-pm-HBC00003BG8NA

18.000 TL (GTX 1650 Ti): https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-81y400xstx-pm-HBC00000BDM1L

RAM'i de 16GB yaptığınızda tadından yenmez.

LoL Valorant'ta olsa tatmin edici performans vermeyebilir. Panel kalitesi sıkıntı değilse bu fiyatlara 3050'li bir cihaz çok rahat alınır.

Aşırı tuhaf bir bilgisayar. Nedenini söylemem gerekirse işlemcisi güzel ancak harici GPU'ya sahip değil. Tabi burada tuhaflığın nedeni ultrabook görünümünde olup içerisinde bayağı güç çeken kas gücü yüksek bir işlemci koymaları. Bu işlemciyle mühendislik işlerini vs. rahatça halledebilirsin ancak taşınabilirlik konusunda kötü olacaktır ve OLED ekranı pil kullanımında avantaj sağlasa da işlemci epey enerji çeken bir işlemci olduğu için pil değerleri 3-4 saat civarında (o da düşük performansta) gidecektir. Bu nedenle yanında adaptörle gezmen gerekiyor. Intel Iris Xe GPU'lardan beklentin olmasın, oyunlarda iyi performans göstermiyor. Bu nedenle eğer taşınabilirlik istiyorsan 46-95W arası güç çeken bir işlemci yerine daha 1250P ya da 1260P serisinden işlemcili bir laptop alman ya da oyun oynayacaksan DLSS açabileceğin 3050-3050Ti harici GPU'lu laptop alman olacaktır.

Çok sağolun önerileriniz için ama attığınız bilgisayarların hepsi kalın oyun için tasarlanmış kaba bilgisayarlar. Daha ince zarif bir laptop arıyorum ben, panel kalitesini de önemsiyorum, o açıdan değerlendirebilir misiniz? O şekilde olan önerilerinizi dinlemek isterim. Bu bilgisayarı film dizi izleme günlük kullanım gibi konularda daha ağırlıklı kullanabilirim, o açıdan bakın. Valorant gibi oyunlarda bana 100 fps vermesi yeterli olacak bana arada arkadaşlarla eğlencesine giriyoruz, bütün gün oyun oynayan biri değilim.

Çok sağ olun önerileriniz için ama attığınız bilgisayarların hepsi kalın oyun için tasarlanmış kaba bilgisayarlar. Daha ince zarif bir laptop arıyorum ben, panel kalitesini de önemsiyorum, o açıdan değerlendirebilir misiniz? O şekilde olan önerilerinizi dinlemek isterim. Bu bilgisayarı film dizi izleme günlük kullanım gibi konularda daha ağırlıklı kullanabilirim, o açıdan bakın. Valorant gibi oyunlarda bana 100 FPS vermesi yeterli olacak bana arada arkadaşlarla eğlencesine giriyoruz, bütün gün oyun oynayan biri değilim.

Buna bakabilirsiniz diğerlerinden daha kibar.

Çok sağolun önerileriniz için ama attığınız bilgisayarların hepsi kalın oyun için tasarlanmış kaba bilgisayarlar. Daha ince zarif bir laptop arıyorum ben, panel kalitesini de önemsiyorum, o açıdan değerlendirebilir misiniz? O şekilde olan önerilerinizi dinlemek isterim. Bu bilgisayarı film dizi izleme günlük kullanım gibi konularda daha ağırlıklı kullanabilirim, o açıdan bakın. Valorant gibi oyunlarda bana 100 fps vermesi yeterli olacak bana arada arkadaşlarla eğlencesine giriyoruz, bütün gün oyun oynayan biri değilim.
Sorduğunuz bilgisayar da pek hafif değil, 1.7 KG. Hepsini bir arada istiyorsanız bütçeyi artırıp Asus Rog Zephyrus serisinden bir model alabilirsiniz.
İsteklerinize daha yakın bir bilgisayar.
Kuzenim Acer Swift 5 1165G7 işlemcili olanı satıyor uygun fiyata, isterseniz sorabilirim.

Aslında bu gaming laptop tarzı görüntüsü benim hoşuma gitmiyor açıkçası. Attığım modelde düşük seviyeli oyunları kaldırıcağını düşünüyorum, onu teyit ettirmekti aslında amacım o yüzden o bilgisayar hakkında yorumlarınızı da beklerim.

Aslında bu gaming laptop tarzı görüntüsü benim hoşuma gitmiyor açıkçası. Attığım modelde düşük seviyeli oyunları kaldırıcağını düşünüyorum, onu teyit ettirmekti aslında amacım o yüzden o bilgisayar hakkında yorumlarınızı da beklerim.

@jeunesturcs @çilekIi süt

Son düzenleme:
Aslında bu Gaming laptop tarzı görüntüsü benim hoşuma gitmiyor açıkçası. Attığım modelde düşük seviyeli oyunları kaldırıcağını düşünüyorum, onu teyit ettirmekti aslında amacım o yüzden o bilgisayar hakkında yorumlarınızı da beklerim.

@jeunesturcs @çilekIi süt

Hocam attığınız ASUS işinizi görür mü görür evet, ama o paraya değecek bir cihaz olduğu söylenemez. Attığım Acer Aspire ve Victus bile hoşunuza gitmediyse atacağım cihazlara bakabilirsiniz. Hem daha ucuza daha performanslı bir cihaz olur paranız cebinizde kalır ya da artanıyla SSD ve RAM eklemesi yapabilirsiniz.

Hocam attığınız ASUS işinizi görür mü görür evet, ama o paraya değecek bir cihaz olduğu söylenemez. Attığım Acer Aspire ve Victus bile hoşunuza gitmediyse atacağım cihazlara bakabilirsiniz. Hem daha ucuza daha performanslı bir cihaz olur paranız cebinizde kalır ya da artanıyla SSD ve RAM eklemesi yapabilirsiniz.
👍tamamdır düşüneceğim bunları da çok teşekkürler yardımcı olduğun için

👍tamamdır düşüneceğim bunları da çok teşekkürler yardımcı olduğun için
@çilekIi süt hocam bu tarzda gaming laptop olmadan yine ekran kartlı işlemcisi bu attığından daha iyi 20 bin tl ye kadar bildiğin bi laptop var mıdır? bütçem var 20bin tl ye kadar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı