ASUS VN247H Mönitör siyah çerçeve sorunu

OsmanUCN

Hectopat
Yer
Talas, Turkey
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Asus vn247h mönitörüm var fakat görüntü tam olarak oturmuyor ekrana. Görüntü biraz içerde (Yaklaşık 2mm kadar)

Bu o kadar kalın olmasa da beni rahatsız ediyor. Bunun çözümü bilen biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam, HDMI kullanıyorsan ekran kartının kontrol panelinden ölçeklendirme ayarını değiştir.

AMD Catalsyt Control Center GPU Ölçeklendirme.jpg

nVidia kullanıyorsan:

nVidia Ölçeklendirme.png

Intel kullanıyorsan:

Intel HD Graphics Control Panel Ölçeklendirne.jpg

Osman kardeş aynı monitörden bende aldım dün. Oyun performansı nasıl? Memnun musun?
Kendim incelediğimde full hd çözünürlükte ekran tazeleme en çok 64 hz oluyor. Yani oyunları en fazla 64 fps oynatır. Elimde gtx780 var acaba performansını yansıtırmı yoksa monitör darboğaz mı yapar? Monitörü geri göndersemmi acaba memnun kalmadım deyip ?

gtx 780 için 1440p monitör tercih edebilirdin. 64 hz monitörde 64'ten fazla fps alabilirsin ama monitöre yansımaz. Eğer gözün inanılmaz derecede fps farkına duyarlı değilse bir önemi yok, ekrana yansımayan fazladan fps oyun kontrolünü hassaslaştırmaya katkıda bulunur.
Sonuçta 140 hz monitör de alsan, 300-400 fps aldığın oyunlardaki fps ekrana yansımıyor diye araya gidecek diye bir şey yok.
Eh yine de daha iyi bir monitöre geçmekte bir sakınca yok, size kalmış. Elbette bir 120-144 hz monitör daha iyi bir seçim olabilir.

144 hz için 500 tl fark ödemeye değermi bilmiyorum. Hiç 144 hz de oyun oynamadım. Galiba ultra ayar açacam sürekli ekran kartının fps si monitörün hz sine eşitlensin diye. Crysis 2 ve 3 ultrada 60 fps altına inerde bf4 ineceğini sanmıyorum 75 in altına.

Diyelimki monitör 64 hz ekran kartı 75 fps veriyor ve tearring oluyor. Fps oyunda çok hızlı şekilde snip açıpta açar açmaz nişanı beklemeden ateş etmem gereken bir durum oldu. Monitör yansıtmasa dahi o an ekran kartının yakaladığı pixelden mermiyi isabet ettirebilirmiyim ?

Ben çok memnunum zaten gtx 760 ekran kartı olduğundan 60 fps üstü olan pek oyun yok.Ama ben renk kalitesinden de görüş açıları harika zaten incelemesi yarın yazsam.

Not:Bir de 780 olduğunda v Sync i açma, ben vSync i açık 34 fps aldığım oyundan v Sync kapalı 90 fps aldım.

Bugün yeni topladığım sistem ile blackops 1 testi yaptı. Full ayarlarda ve vsync ayarı kapalı 90 fps aldım. Ekran 60 hz olmasına rağmen herhangi bir teraing yada ghost olmadı.Nedir bunun nedeni?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı