ASUS VP249QGR vs ViewSonic XG2405

• Konuyu başlatan Abu!
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.015

Siz olsaydınız hangisini alırdınız?

• Asus VP249QGR

Oy: 19 52,8%
  • ViewSonic XG2405

Oy: 17 47,2%

• Oy verenlerin toplamı
    36

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar bu 2 monitör arasında panel olarak 300 TL'ye değer bir fark var mı? Pek anlamıyorum ben panelden falan. Stant ile ilgili farkları es geçiyorum çünkü %90 ihtimalle vesa ile duvara sabitleyeceğim monitörü. ViewSonic'te panda TPV TPM238WF1 IPS panel varmış. ASUS'ta panda LC238LF1F (ıgzo IPS) panel varmış. Bu ikisi arasında 300 TL'ye değer bir fark var mı? Siz olsanız stant dışında 300 TL fark vererek ViewSonic alır mıydınız?

Asus VP249QGR
ViewSonic XG2405

Son düzenleyen: Moderatör:
1MS ile FreeSync çoğu monitörde, aynı anda açılmıyor. 1MS modunu açtığında, parlaklık ciddi anlamda düşüyor. ViewSonic ile görüştüğümde, IPS panellerin genelinde bu durum varmış ve normal olarak görülüyormuş. Zaten 1MS olayı IPS ve VA panellerde gerçek değer olmuyor. 1MS olayını anlaman için, profesyonel oyuncu olmak lazım. Ben bunun yerine, yanıt verme süresini ultra hızlı olarak kullanıyorum. ASUS ile karşılaştırdığında, menü ayarları olarak ve tasarım olarak XG2405 çok önde. Piyasaya yeni çıkan bir monitör. ViewSonic marka kalitesi olarak çok iyi diyebilirim. ASUS monitör düşünürsen, TUF serisine bakmalısın. Attığın ASUS monitör giriş seviyesi ve tasarım olarak çok iyi değil. XG2405'in ince tasarımı ve renk doygunluğu harika. Monitör ayarlarını atıyorum. Ben sadece 1MS olayını dezavantaj olarak görüyorum. Bunun dışında harika bir monitör.

Dosya Ekleri

• 6D4D2C56-3FA4-45D2-8D96-E217CAF1FFD3.jpeg
    6D4D2C56-3FA4-45D2-8D96-E217CAF1FFD3.jpeg
    3,2 MB · Görüntüleme: 214
  • 1789D2A9-1E57-4B33-8886-CCA169113858.jpeg
    1789D2A9-1E57-4B33-8886-CCA169113858.jpeg
    3,2 MB · Görüntüleme: 212
  • 09B1DB42-FAEB-494F-A497-C8D6CA45E78A.jpeg
    09B1DB42-FAEB-494F-A497-C8D6CA45E78A.jpeg
    2,5 MB · Görüntüleme: 203
  • C86F2E94-0101-43CD-ACFF-D31521A8FBDA.jpeg
    C86F2E94-0101-43CD-ACFF-D31521A8FBDA.jpeg
    2,5 MB · Görüntüleme: 182
1MS ile FreeSync çoğu monitörde, aynı anda açılmıyor. 1MS modunu açtığında, parlaklık ciddi anlamda düşüyor. ViewSonic ile görüştüğümde, IPS panellerin genelinde bu durum varmış ve normal olarak görülüyormuş. Zaten 1MS olayı IPS ve VA panellerde gerçek değer olmuyor. 1MS olayını anlaman için, profesyonel oyuncu olmak lazım. Ben bunun yerine, yanıt verme süresini ultra hızlı olarak kullanıyorum. ASUS ile karşılaştırdığında, menü ayarları olarak ve tasarım olarak XG2405 çok önde. Piyasaya yeni çıkan bir monitör. ViewSonic marka kalitesi olarak çok iyi diyebilirim. ASUS monitör düşünürsen, TUF serisine bakmalısın. Attığın ASUS monitör giriş seviyesi ve tasarım olarak çok iyi değil. XG2405'in ince tasarımı ve renk doygunluğu harika. Monitör ayarlarını atıyorum. Ben sadece 1MS olayını dezavantaj olarak görüyorum. Bunun dışında harika bir monitör.
Peki monitörün içinden hangi kablo çıkıyor ve o kabloyla 144 Hz FreeSync açabiliyor muyum? Yoksa ayrı kablo mu almam gerekecek? Hoparlörü nasıl ürünün? Ayrıca siz nereden aldınız? Ölü Piksel çıkarsa değişim yapıyorlar mı? Nvidia G-Sync açılabiliyor mu?

HDMI kablosu çıkıyor. Hoparlör standart diyebilirim. DP kablosu çıkmıyor, çıksa bile ben kullanmazdım. Çünkü çoğu DP kablosu standart kalitede oluyor. Sertifikalı yeni bir DP kablosu aldım. Ama bazı arkadaşlar, ViewSonic ile iletişime geçip, DP kablosu talebinde bulunmuş ve göndermişler. HDMI ile FreeSync bu monitörde açılmadı. DP kablosunu takınca, 1MS ve FreeSync özellikleri açıldı.

HDMI kablosu çıkıyor. Hoparlör standart diyebilirim. DP kablosu çıkmıyor, çıksa bile ben kullanmazdım. Çünkü çoğu DP kablosu standart kalitede oluyor. Sertifikalı yeni bir DP kablosu aldım. Ama bazı arkadaşlar, ViewSonic ile iletişime geçip, DP kablosu talebinde bulunmuş ve göndermişler. HDMI ile FreeSync bu monitörde açılmadı. DP kablosunu takınca, 1MS ve FreeSync özellikleri açıldı.
Peki Nvidia G-Sync açılabiliyor mu? Benim ekran kartım GTX 1060. Siz nereden almıştınız ürünü ölü piksel çıkarsa değişim yapıyorlar mı?

Ben Vatan Bilgisayar'dan elden aldım. Ödemeyi yaptıktan sonra, ölü piksel kontrolü yaptılar, sorun çıkmadı. Hangi monitörü alırsan al, elden almayı unutma. FreeSync monitörlerde, G-Sync açılıyor. Renk ayarlarına dokunmadım dostum. Sadece yanıt verme süresi ultra hızlı, siyah dengeleme %60. @Silinen üye

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben Vatan Bilgisayar'dan elden aldım. Ödemeyi yaptıktan sonra, ölü piksel kontrolü yaptılar, sorun çıkmadı. Hangi monitörü alırsan al, elden almayı unutma. FreeSync monitörlerde, G-Sync açılıyor. Renk ayarlarına dokunmadım dostum. Sadece yanıt verme süresi ultra hızlı, siyah dengeleme %60. @Silinen üye

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim amacım almışken sıkıntı yaşamayacağım keşke şu ürünü alsaydım demeyeceğim bir ürün almak. Almışken 300 TL daha verip ViewSonic almak daha mantıklı olacak sanırım. Peki ViewSonic'in Asus ShadowBoost, ELMB gibi özellikleri var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı