ASUS vs MSI Sistem Toplama (4000TL)

Berk Aktaş

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, mevcut olan kasamı upgrade etmek istiyorum fakat Asus mu olsun Msi mi olsun henüz kararlaştıramadım. Mevcut sistemim Msi GTX760 ve Msi Z97 anakarttan oluşuyor, bi problem çıkarmamıştı.

Almak istediğim parçaları buraya yazacağım yardımcı olabilirseniz max 4000 liraya kapamak istiyorum, yalnızca kasanın kendini ve harddisk satın almayacağım.

• İşlemci : i5 7600 Intel.
  • Ekran Kartı: GTX1060 6GB(Asus'un 6GB'si Msi in 3GB'si ile aynı fiyata)
  • Anakart: 2133 vs 2400 MHz? (Buna henüz karar veremedim)
  • RAM: 2x8 2133 vs 2400? (Anakart secimine gore fakat 2400'lük RAM'ler daha ucuz)
  • SSD: 250 GB olacak.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, mevcut olan kasamı upgrade etmek istiyorum fakat Asus mu olsun Msi mi olsun henüz kararlaştıramadım. Mevcut sistemim Msi GTX760 ve Msi Z97 anakarttan oluşuyor, bi problem çıkarmamıştı.

Almak istediğim parçaları buraya yazacağım yardımcı olabilirseniz max 4000 liraya kapamak istiyorum, yalnızca kasanın kendini ve harddisk satın almayacağım.

• İşlemci : i5 7600 Intel.
  • Ekran Kartı: GTX1060 6GB(Asus'un 6GB'si Msi in 3GB'si ile aynı fiyata)
  • Anakart: 2133 vs 2400 MHz? (Buna henüz karar veremedim)
  • RAM: 2x8 2133 vs 2400? (Anakart secimine gore fakat 2400'lük RAM'ler daha ucuz)
  • SSD: 250 GB olacak.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
MSI GTX 1060 6GB ARMOR veya GAMING X 6GB
MSI B250M PRO-VDH veya BAZOOKA
RAM 2400MHZ
Samsung 750 Evo 250 GB
Bütçeyi aşıyorsa işlemciyi i5 7400 e düşürebilirsin, yeterli olur. Güç kaynağın nedir, kaç watt?

Son düzenleme:
Asus ve MSI arasında fark yok. Senin göz zevkine de bağlı istediğini al ikisinde de sorun yaşamazsın. İkisi de büyük marka ve hangi site üzerinden bakıyorsunuz fiyatlara.

GTX 1060 yerine RX480 alin. Bu onemli. Ondan sonra da i5 7600 alacaksan anakartin B250 veya H270 olacaktir ki bu anakartlar da 2400 MHZ destekliyor. Ama benim tavsiyem 2666 MHZ RAM almaniz yonunda. Bu gozle gorulur olmasa da islemci performansini azicik arttir. Ama 2666 MHZ RAM alirken ucuza kacmayip CL degeri dusuk RAM alin.
Ha onemli olan ise RX 480 almaniz bu cok yararli olur. Ucuza daha iyi performans alacaksiniz. Ha ama illa GTX 1060'da israrci iseniz sakin ha 3 GB'ini almak gibi bir hataya dusmeyin. GTX 1060'in 3 GB'i resmen farkli bir kart ve tatmin edici sonuclar alamazsiniz.
Dediklerimin disinda ister MSI al ister ASUS al fark etmez. Ama dedigim gibi ekran kartini 3 GB alma.

Saf GPU olarak 1060 daha güçlü. Şu anda RX driver sayesinde önde. Nvidia'dan yakında bir güncelleme gelecektir ve çok rahat geçecektir RX'i ama gene sizin tercihiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@burakxyz Nereden biliyorsunuz yeni guncelleme ile cok rahat gececigini? Belki gecicek belki zırnık fark olmayacak? Olsa bile DX12'de ahim sahim RX480'e yetisemeyecektir. Belki 10-15 FPS farki 5-10 FPS'ye dusurecek ki gene RX 480 daha mantikli. Cunku daha ucuz daha iyi.
Yetişemeyeceğini nerden biliyorsun ve yine daha ucuz denmiş. :)

Nvidianin DX12 optimizasyonu iyu degil cunku. Ayrica ne yazdim belki gecer belki zirnik yaklasamaz yazdim bir duzgun okuyun. Hadi 5 FPS gecsin (Ki bu durumda GTX 1060'in performansi 20 FPS yukseltilmis anlamina geliyor normalde aradaki fark 10-15 FPS cunku.) ben gene RX 480 alirim. 5 FPS icin 300 TL vericek degilim ya.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı