Cooler Master Mastercase Pro 5 kasası alacağım. Bu nedenle sistemimin dışardan çok güzel gozukmesini istiyorum. Yani tasarım benim için önemli. Bütçem ne kadar fazla olursa sistemi toplamam okadar gecikecek.
Konuyu uzatmadan arasında kaldığım markaları söyleyeyim:
MSI Z170 GAMING PRO vs ASUS Z170 PRO GAMING
MSI Z170 GAMING M5 vs ASUS MAXIMUS VIII RANGER
MSI Z170 GAMING M7 vs ASUS MAXIMUS VIII HERO
Anakart markasına göre ekran kartı markasını seçeceğim. Anakartta olmasını istediğim özellikler:
Yapılan incelemere hiç göz atmıyorsunuz sanırım. OC'de en iyi performansı veren anakart Gigabyte markasıdır. Ayrıca yüksek paralar verip 2yıl garantili ürün almak yerine özellikle PCI-E slotu metal, ses chipleri altın kaplama olan Gigabyte tavsiye edilmelidir. GIGABYTE Z170X-Gaming 7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3866MHz(OC) USB 3.1 Anakart
Ciddi alıcıysan iyice araştırmanı tavsiye ederim ki yaptıgın zaman zaten göreceksindir. Şimdiden hayırlı olsun
Kötülemek için söylemiyorum ancak benim teknik servis olaylarından epey dilim yandı bu garanti süreleri hakkında. O 1 yıl benim için çoğu şeyden önemli maalesef. Ayrıca yine yukarda belirttiğim gibi misal PCI-E slotu msi'da dandik plastikken Gigabyte'da tamamen metal. vs.