ASUS VX2418C vs ViewSonic VX2418C

Selam arkadaşlar, biliyorum konu biraz karışık olacak. Son zamanlarda kafama takılan bir durum var; şimdi konuya geçiyorum.

Önceden ViewSonic VX2458-C-mhd kullanıyordum (144 Hz, VA panel ve Curved). 3-4 sene kullandım ve oldukça memnundum, hiç sorun yaşamamıştım. Ancak sonra IPS monitör almaya karar verdim ve ASUS VG249Q3A satın aldım. Şu ana kadar 6 gün geçti ve ilk birkaç gün her şey yolundaydı. Ancak sonrasında monitör ayarlarını gezerken gamevisual ayarıyla ilgili bir sorunla karşılaştım. Yabancı forumlarda bu ayarlarla ilgili birçok şikayet gördüm. Renk ayarları standart bir seçenek sunmuyordu, direkt olarak yarış modunda gözüküyordu.

Aşağıda gördüğünüz gibi birçok renk ayarı seçeneği vardı, ancak hangi birini etkilersem edeyim birisi çok açık, birisi soluk, birisi renkleri iyi gösteriyor ama bazı oyunlarda kötü durumda oluyordu. Renkleri güzel bulduğumda ise oyun dışında çok parlak görünüyordu. Ayarları düzenlemede oldukça zorlandım ve bir türlü standart renk ayarına yakın bir sonuç elde edemedim.
  • Yarış modu.
  • Sinema modu.
  • RTS/RPG modu.
  • FPS modu.
  • sRGB modu.
  • MOBA modu.
Bu nedenle ASUS VG249Q3A monitörü iade etmeyi düşünüyorum. Yerine ViewSonic VX2418C satın almamı düşünüyorum. Biliyorum ki IPS yerine VA geçmek pek mantıklı değil, ancak önceki monitörümle oldukça memnundum ve bu monitör geçen sene çıkmış, bu süre zarfında teknolojide birçok gelişme olduğunu düşünüyorum. Sizin fikirleriniz neler, ViewSonic VX2418C alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Philips 24M1N3200ZA'ya sans verebilirsin, su siralar oldukca uygun fiyata satiliyor ve maksimum parlaklik disinda 24G2SP ve G24F-2'ye iyi bir muadil. Hatta bu iki modelde olmayan 2x3W hoparlor ozelligini de bunyesinde barindiriyor.

VG249Q3A giris seviyesi bir model, begendigim ve onerdigim bir model degil.

Merhaba hocam, Philips 24M1N3200ZA/00 monitöre baktım ancak doğru düzgün bir inceleme bulamadım. Bazıları öneriyor, bazıları önermiyor; bu konuda emin değilim. Daha çok tanıdık bir marka tercih etmek istiyorum. Aklımda ViewSonic var, uzun süredir kullandığım için güvenilir geliyor. Ancak, IPS paneli olmaması konusunda kararsızım. Şu anda 2023 yılındayız ve IPS panel kullanmamak geç kalmış bir tercih olabilir mi, bilemiyorum. Şu an baya kararsızım. Ayrıca, 24G2SP veya G24F-2 almayı düşünmüştüm, ancak bu modellerde hoparlör olmaması nedeniyle vazgeçtim.

Merhaba hocam, Philips 24M1N3200ZA/00 monitöre baktım ancak doğru düzgün bir inceleme bulamadım.
GTID'de incelemesi mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazıları öneriyor, bazıları önermiyor; bu konuda emin değilim. Daha çok tanıdık bir marka tercih etmek istiyorum.
Philips'in monitor ve TV deneyimi, Viewsonic'ten daha iyi. Philips daha guvenilir bir marka. Ancak markaya degil modele bakmak gerekir. Onerdigim bu model, inceleme dogrultusunda gayet iyi gozukuyor. Ancak kullanici deneyimi pek olmadigi icin tabii ki uzun kullanici deneyimi vs. bulamadim ve gormedim.

Philips'in monitor ve TV deneyimi, Viewsonic'ten daha iyi.
Evet hocam, öyle zaten. Ancak, bu monitörle ilgili düzgün bir inceleme bulamamak beni düşündürüyor. Uzun süre kullanan kişilerin deneyimlerini aktaran incelemeler ya da yorumlar bulunmuyor. Bu nedenle, bu monitör benim için tam olarak net bir tercih olmadı. Emin olamıyorum. Başka önerilerin var mı acaba?

MSI G2412 hala 3899 TL ise alinabilir.

Hoparloru bulunmuyor, renk modlari hakkinda fikrim yok. Kullanici deneyimi almaniz daha iyi olur.

Üzdü hocam, hoperlör özellikli bir monitöre ihtiyacım var.
Hocam hoparlor istiyorsaniz alabileceginiz en dip model VP249QGR. Ancak 24M1N3200ZA ile VP249QGR kiyaslanamaz, Philips olan bariz bicimde ustun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…