ASUS Wi-Fi 6 modem 10 metre ileride çekmiyor

propcuzamn

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir modem aldım, Wi-Fi 6 olsun diye fakat 10 metre uzaklıktaki odadan çekmiyor. Modemin markası ASUS güçlü diye almıştım fakat uzaktaki odalarda çekmedi acaba özel bir ayar mı yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Yakın bir zamanda binama turuncu fiber optik kablo geldi fibere geçsem çekim gücünü etkiler mi?

Son düzenleme:

Modem yayını sadece 5G olarak yapıyorsa normal. 2.4 GHz açık olduğundan emin olun yine çekmiyorsa sıkıntı.

Modem yayını sadece 5G olarak yapıyorsa normal. 2.4 GHz açık olduğundan emin olun yine çekmiyorsa sıkıntı.

Akıllı bağlan özelliği açık uzaklığına göre kendi ayarlıyor otomatik ağları 2.4 g 5G ayırdığım zamanda aynı sonucu alıyorum maalesef.

Akıllı bağlan özelliği açık uzaklığına göre kendi ayarlıyor otomatik ağları 2.4 g 5G ayırdığım zamanda aynı sonucu alıyorum maalesef.

5G kapatıp deneyince yine çekmiyorsa sıkıntı. Modemin konumunu değiştirmeyi deneyin duvarlar çok mu kalın acaba ancak yine de çekmeli diye düşünüyorum. Ayrıca çekmiyor dediğiniz hız değil de mi, sinyalden bahsediyoruz. Fibere geçsem düzelir mi demişsin fibere geçersen hızın artar. 1 çubuk çekerken 10 hız alıyorsan 15-30 arası alırsın sayıları salladım örnek olsun diye. Kısaca fibere geçince 1çubuk değil de 2 3 çubuk çekme olayı olmaz benim bilgim böyle.

Sinyali kastediyorum. Benim odam 10 metre ileride önünde fazla duvar var acaba o mu etkiliyor diye düşünüyorum ama o kadar pahalı bir modemin çekmemesi üzücü maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…