Çözüldü ASUS X409FA-BV653 Boot menüsünde hiçbir şey görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yahya70

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam yeni aldığım ASUS X409FA-BV653 laptopu FreeDOS olarak satın aldım. USB'ye Rufus ile Windows 10 yazdırdım. Formatı ilk defa atmıyorum. Sürekli yaptığım bir iş ama ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Boot Menüde hiçbir şey gözükmüyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Yazan her şeyi denededim internetteki ama olmadı. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Ne HDD var ne USB hiçbirisi gözükmüyor. BIOS'un resimlerini de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20221027_232517.jpg
    IMG_20221027_232517.jpg
    214,9 KB · Görüntüleme: 357
  • IMG_20221027_232528.jpg
    IMG_20221027_232528.jpg
    238,2 KB · Görüntüleme: 193
  • IMG_20221027_232540.jpg
    IMG_20221027_232540.jpg
    174,6 KB · Görüntüleme: 264
  • IMG_20221027_232548.jpg
    IMG_20221027_232548.jpg
    232,3 KB · Görüntüleme: 193
  • IMG_20221027_232555.jpg
    IMG_20221027_232555.jpg
    220,3 KB · Görüntüleme: 169
Çözüm
ASUS'larda kalabiliyor diye duymuştum da o yüzden. BIOS pili ayrı bir hikaye de neden boot menü boş acaba?

BIOS'ta Advanced sekmesinden USB'yi enable yaptın mı?

Fast boot etkinleştirmeyi dene.

UEFI bootu disable yap.
Başlangıçta F12 yapmayı dene.
Secure Boot optıonu “disable" yapın.

Bunu yapınca CSM Support konfigürasyonu aktif olacak. Onu yes olarak işaretliyorsun.
Altındaki “BIOS level USB'yi enable yapıyorsun.
UEFI boot da yine disable olarak kalacak.

Kaydedip çıkın sonra USB boot seçeneğini kontrol edin.

Legacy yap sistemi.
Buraya bir bak. Tüm konuları gezdim yine olmazsa vallahi bende bilmiyorum ayarlarla oyna biraz.
Arkadaşlar selam yeni aldığım ASUS X409FA-BV653 laptopu FreeDOS olarak satın aldım. USB'ye Rufus ile Windows 10 yazdırdım. Formatı ilk defa atmıyorum. Sürekli yaptığım bir iş ama ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Boot menüde hiçbir şey gözükmüyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Yazan her şeyi denededim internetteki ama olmadı. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Ne HDD var ne USB hiçbirisi gözükmüyor. BIOS'un resimlerini de ekliyorum.
BIOS pilini sök tak. Secure bootu kapat.

Bios pili evet aklımdaydı hocam da şimdi sökersem garanti dışı kalır diye ellemedim. Bios pilini sökmeden bir çözüm olamaz mı
Hocam bu ikisi dışında bir çözüm yok gibi. Direkt bios kısmından sıfırlamayı deneyin.
Olmadı teknik servise gönderin direkt onlar kursun hocam garanti korkunuz varsa. Ben başka bir şey bilmiyorum bu ikisi dışında.

ASUS'larda kalabiliyor diye duymuştum da o yüzden. BIOS pili ayrı bir hikaye de neden boot menü boş acaba?

BIOS'ta Advanced sekmesinden USB'yi enable yaptın mı?

UEFI bootu disable yap.
Secure Boot optıonu “disable" yapın.

Bunu yapınca CSM Support konfigürasyonu aktif olacak. Onu yes olarak işaretliyorsun.
Altındaki “BIOS level USB'yi enable yapıyorsun.

Legacy yap sistemi.
Buraya bir bak. Tüm konuları gezdim yine olmazsa vallahi bende bilmiyorum ayarlarla oyna biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS da Advanced sekmesinden USB'yi enable yaptın mı?

UEFI boot u disable yap.
Secure Boot optıon” u “disable yapın.

Bunu yapınca cms Support konfigürasyonu aktif olacak. Onu yes olarak işaretliyorsun.
Altındaki “bıos level USB'yi enable yapıyorsun.

Legacy yap sistemi.

Hocam çok teşekkür. ASUS sitesinden baktım, Flash belleği FAT32 formatında yapınca direkt oldu. Çok sağ ol çok teşekkür ederim 👏👏

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı