Asus X500JK Düşük Performans Sorunu

Emre Sancar

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, yaklaşık 1.5 yıldır Asus X550JK notebook kullanıyorum. Aldığım günden beri oyunlarda sıkıntı yaşadım. İlk aldığım zamanlar çok fazla oyun oynamadığım için önemsemedim. Ama CS:GO'da bile çok uzun süre oynarsam bilgisayar da bir değişilik oluyor. FPS sabit 60 fakat bir şeyler değiştiğini hissedebiliyorum. Hassasiyet birden artıyor ve düşürsem bile bir fark olmuyor. Diğer oyunlarda da FPS yüksek göstermesine rağmen sanki 20-25 FPS de oynuyormuş gibi oluyor. İnternet'te 4GB olan modelle bile GTA 5 oynatırken ben oynayamıyorum. Hep takılıyor. Farcy 4, BF3-4, Payday1-2 gibi oyunlarda FPS yüksek ama dediğim gibi sanki 20 FPS. Sıcaklık değerleri normal. Driverlar güncel. Neden olduğunu çözemedim. Ha birde anti aliasing sorunu var. Hangi oyunu oynarsam oynayayım kırılmaları görebiliyorum. Youtuber's Life da bile FPS 20 gibi hissettiriyor. Anlamadığım diğer nokta iste BF3 'de 20 FPS gibi hissediyorum. Diğer basit oyunlarda neden düzelmiyor. Yani madem BF3 de zorlanıyorsun onun daha üstü veya altı oyunlar da neden aynı performansı gösteriyorsun. Kısacası Minecraft'a bile 60 FPS oynayamıyorum. Ne yapmalıyım ? Servise göndermek istemiyorum. Forumlarda çalışan parçadan bile ücret alındığını pahalıya patlayacağı yazıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı