ASUS X52J OS X 10.10.3 boot sorunu - b1f: error

canercan

Hectopat
Yer
Viyanna
Daha fazla  
Meslek
Tasarim
Merhaba arkadaşlar,
Kulandığım Laptop ASUS X52j UEFI destekli. Montezuma arkadaşımızın paylaştığı [Beta] OS X 10.10.3 RAW ve DMG imajı ileYosemite USB' ye sorunsuz boot edebildim kurulumda aynı.
Sorun kurulumdan sonra USB olmadan Yosemite ana ekranına ulaşmak. Montezuma arkadaşımızın verdiği Clover bootloader hem UEFI destek hemde UEFI desteği olmayan özellikleri denememe rağmen bir türlü boot edemedi. PC ilk açılışta boot ekranı gelmiyor. Sorun nerden kaynaklı olabilir?

BIOS

Ana Ekran

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıda bazı olasılıkları değerlendirmeye çalıştım. Bunları kontrol ederek tekrar dene.
  1. Ana ekran resminde 'Boot Clover From EFI' seçip sistemi boot etmeye çalışıyorsan, sistem onunla boot etmez. Resimde görünen 3. seçeneği seç.
  2. Sistemini HDD bölüntüleyip Windows'un yanına kurduysan, Yosemite için HDD' den ayrı bir EFI oluşmamıştır. EFI, HDD içinde oluşmuştur. Bunu kontrol et.
  3. Eğer böyle ise CLover Bootloader UEFI olmayan sistemlere göre özelleştirdikten sonra, Bootloader kurulumunu yap.
  4. Son resimde paylaştığın USB / EFI / klasöründeki dosyaları HDD / EFI içine taşı.

Merhaba montezuma,
Öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığın için. Dün yazacaktım ceza yemişim, yazamadım. Şu an PC' imde herhangi bir Windows kurulu değil. Tüm HDD' yi formatladım, sadece Yosemite kurulu. Boot sorunu halen devam etmektedir, Tüm çabalarıma rağmen boot edemedim. Daha önce Mavericks ve diğer Mac OS X kurulumları yapmıştım, boot yapılıyordu. Nedense bu PC' de olmuyor. Ekran kartını yaptım ama ilk açılışta dalgalanmalar var. Bir de herhangi bir dosya veya birşeyler açtığında kapama ve büyütme butonları kayıp oluyor. Ve bir yöntem buldum, tüm PC' lerde wi-fi çalışabilir. Benim bu PC' mde wi-fi çalıştı. Herhangi bir USB girişli wi-fi'ye gerek kalmadan. Bu sorunları hallettiğimde paylaşıma sunacağım wi-fi yöntemini. Kalan şu sorunlarımı hallettikten sonra.
Şimdilik teşekür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer USB ile sorunsuz bir şekilde sistem açılıyorsa Bootloader kurulumunda hata yapıyorsundur. Aşağıdaki bağlantıda 'Kurulum sonrası yapılacaklar' kısmını dikkatlice incele. Intel ekran kartının modelini yazmalısın.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/beta-os-x-10-10-3-raw-ve-dmg-İmajı.185235/

Son düzenleme:
Şu anda kullandığım ekran kartının Intel Core i5-4210U ve nivida geforce 840m

hocam bu rehberdekiler kullandığım ekran kartını desteklermi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…