ASUS X540LJ-XX Wi-Fi aygıt yöneticisinde gözükmüyor

Teknoloq

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 gb
SSD veya HDD modeli
240 gb ssd
Ekran kartı
intel hd5500 nvdia 920m
Anakart
asus
İşlemci
intel i5 5200u 2.20 ghz
Merhaba. Yaklaşık 3 4 sene evvel ONUR1976 arkadaşınki gibi bir problemle karşılaştım. Forumunuzda sorunu paylaşmış ve kendisi çözüme kavuşturmuş. Ben sorunumu çözemedim linki bırakıyorum. Asus X540LJ-XX357T Wi-Fi sorunu
Notebookum modeline kadar aynıdır. ASUS X540LJ-XX. İnternette kopmalar Wi-Fi simgesinin kaybolması bilgisayarı yeniden başlatınca geri gelmesi bir süre kullanınca yine Wi-Fi simgesinin gitmesi gibi artık Wi-Fi hiç çalışmıyor aygıt yöneticisinde bile yok şu an sadece Bluetooth'u çalışıyor ne bir kopma ne bir bağlantı hatası Bluetooth'u sorunsuz çalışıyor. O zaman öğrencilik durumlarından dolayı Wi-Fi kartının bozulduğunu düşünerek hiç uğraşmadım uygun bir fiyata mini USB Wi-Fi aldım. Ve bu şekilde bu zamana kadar kullandım. Geçen ay bu durum canımı sıkmaya başladı sadece 2 adet USB portumun olması nedeniyle sorunu bulmaya çalıştım. İlk olarak PC formatladım Windows 10 Windows 7 kurdum orijinal lisanslı driverları tek tek elimle kurdum ve WLAN driver kurarken aygıtınız bozulmuş veya yerinde olmayabilir hatası aldım kuramadı fakat blueetooth driver ı sorunsuz kuruldu. Cihazın bozuk olduğunu düşünerek 2.el aynı Wi-Fi kartından aldım tek antenli AW-NB130h birebir aynısı aldığım bilgisayarcı testinin yapıldığını çalıştığını söyledi kargo yoluyla aldım PC'ye taktım driverını kurdum yine aynı hata aygıt bozuk veya çıkarılmış fakat bu aldığım cihazda Bluetooth çalışmadı. İade ile uğraşmadım tanıdığım bir PC dukkanına gittim. Bana elinde bulunan ralink marka çift antenli bir Wi-Fi verdi ve evrensel olduğunu aynı model almamın önemsiz olduğunu söyledi PC'me taktım driverını kurdum çalıştı 2K video bile açtım gayet iyi kullandım defalarca aç kapa yaptım 1 saate yakın kullandım PC'yi montajlamadan Bluetooth driverını da kurdum ralink marka Wi-Fi adaptörünün yine defalarca aç kapa vs. denedim sonra tamam dedim. Notebook u montajlıyayım o da ne :) montaj bitince açayım dedim yine Aygıt Yöneticisi'nden cihaz kayboldu. Ne Wi-Fi ne Bluetooth tekrar PC'yi açıp Wi-Fi cihazını tak çıkar driver kur vs yaptım olmadı cihaz yine yok bu arada her şeyi denedim BIOS güncelleme yaptım BIOS'ta Wi-Fi radio on off yok fakat Bluetooth on off var tuş kombinasyonları vs sıkıntısız eksisiz driverları yükledim günceldir hepsi Driver Booster gibi programlar da kullandım güç ayarları vs. yani bulamadım bir çözüm bu söylediğim işlemleri üşenmeden elimde 3 adet olan Wi-Fi kartlarıyla denedim ama nafile çözüm bulamadım. Artık Wi-Fi kartı almayı düşünmüyorum :) ya da alıp son bir zar daha atmalı mıyım hiçbirini sıfır almamıştım :) şu an notebook takılı olan Wi-Fi kartı ilk kullandığım Wi-Fi kartı ve sadece Bluetooth'u çalışıyor kablolu bağlantıda da hiçbir promlem yok sadece Wi-Fi aygıtım aygıt yöneticisinde yok Wi-Fi bağlantımı USB Wi-Fi ile yapıyorum resimleri ekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgili technopat.net ailesi.

1.png

2.png

3.png

5.png

4.png

Portta problem olduğunu düşünüyorum ben. Zira yapılması gerekenleri yapmışsın zaten.

Port arızalı olarak bende düşünmüştüm fakat son aldığım ralink marka cihaz 1 saat boyunca sorunsuz çalıştı. Sonra yine kayboldu tekrar cihazı tak çıkar yaptım çalışmadı. Bir de cihazımın blueetooth u sorunsuz çalışıyor. Wi-Fi ile bluettooh çakışması filan mı oluyır acaba anlamadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı