Asus X542UR-GQ434 Youtube ve Netflix Donma Problemi

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Asus X542UR-GQ434 model notebook kullanıyorum. YouTube'da veya Netflix'de herhangi bir şey izlerken ister 720p, ister 1080p olsun bir donma problemi yaşıyorum. Görüntü takılıyor sürekli. Cihazı yeni formatlamama rağmen sorun devam etmekte. Nasıl çözebilirim?
Cihazı satıp 2. el bir cihaz alma noktasına kadar geldim. U işlemciden dolayı galiba bu sorun..

Özellikler:
  • i5-8250U 1.6GHz Dört çekirdekli İşlemci
  • 4GB DDR4 RAM
  • GT930MX 2GB Harici ekran kartı
  • 120GB SSD + 1TB HDD
  • Windows 10 Pro 1809 Güncel & Orijinal

Son düzenleyen: Moderatör:
O cihazı 2018 Ekim ayında almıştım ve Şubat'ın başında harddiski kendi kendine bozuldu, bu sorun sadece bende mi oldu acaba diye merak edip internette araştırdığımda birçok kişi bu modelin harddiskinden şikayetçi. Yani diyebileceğim o ki harddisk sıkıntılı olabilir ama emin değilim belki başka bir problem olabilir.

Windows SSD'ye kurulu, bende Temmuz 2018'den beri kullanıyorum, yaklaşık 2 ay cihazı yalnızca Harddiski ile kullandım sonra SSD taktım. Bugüne kadar HDD ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.

Ayrıca hazır konu hortlamışken sorunu çözdüm. Cihaz pildeyken yaşatıyor bu kasma / donma sorununu. Şarja takılıyken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ben de 1080p netflix veya herhangi bir video izleyeceğim zaman şarja takıp öyle izliyorum.

Kendi görüşümce, şarjda takılı olmayınca, fazla güç tüketmemesi adına Intel HD Graphics devreye giriyor. Bu yüzden de takılma sorunu yaşıyorsunuz. Şarja taktığınızda ise Nvidia ekran kartından görüntü işleniyor ve kasma sorununuz düzeliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…