ASUS X54C elma logosunda takılıp kalıyor

kalkan1973

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Burdur / Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar elektronik.
  • Intel pentium B960 islemci
  • Intel HM chipseintel HD 3000 ekran karti
  • Atheros ar9xx wifi
  • realtec alc 2xx audio
  • 320 GB sata HDD
  • atheros ar8151 ethernet

Bu ozelliklere sahip laptop var. Ilk kurulum sirasinda arch=x86-64 komutuyla veya normal baslatarak da defalarca basarili kurulum yapmama ragmen yeniden baslatinca hep elma logosunda takilip kaliyor. Kullanici bilgileri girdigimiz ekran hic gelmiyor. Donanim uyumlu mu bir cozum yolu var mi?

- - - Güncellendi - - -

Bluetooth HCI Controller da takiliyor.-v konutuyla acarken baktim.

AppleintelHD.kextlerini silmeniz gerekli.. Açarken şu kodu yazın
Kod:
boot: -s
daha sonra root# gördüğünüz zaman
Kod:
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]/sbin/fsck –fy [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][B]/sbin/mount –uw / [/B][/COLOR]
[COLOR=#333333][B]rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphics.kext [/B][/COLOR]
[COLOR=#333333][B]rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsFB.kext [/B][/COLOR]
[COLOR=#333333][B]rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGA.plugin [/B][/COLOR]
[COLOR=#333333][B]rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle[/B][/COLOR]
[COLOR=#333333][B]rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle[/B][/COLOR]
[COLOR=#333333][B]reboot[/B][/COLOR]
yaparsanız açılma ihtimali var...

Olmadi kardes. Yine eima logosunda takilip kaliyor. Sorunun kaynagi bluetoot olsa gerek.

- - - Güncellendi - - -

(10BluetoothHCIController) (start) -- completed

Yazip islem yapmiyor ve oylece bekliyor.

-v

Komutuyla acinca...

O hata için bana ekran kartı hatası demişlerdi. Bu hatadan sonra ekrana görüntü gelmesi gerekiyormuş.

-x -v

dener misin? Olmazsa :

-v GraphicsEnabler=No

Gelişmeleri yazarsın.

https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/32730-asus-p8z77-v-lx-mac-os-x-kurulumu.html

Şimdi temiz bir sayfa açalım. İlk olarak;

BIOS güncel mi?
VT-d kapalı mı?
Hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz?
İşlemciniz nedir?

Aldığınız hata uyumsuz ekran kartı hatasıdır. "[IOBluetoothHCIController][start] -- completed", ekrana görüntü gelmeden önceki en son girdilerden biridir. Genelde -x ile boot edip güvenli modda kurulumu yapabilir ve kurulumda sonra da ekran kartı Kext'lerini silerek bu sorunu çözebilirsiniz. Tabi her halükarda ekran kartına uygun bir Kext yüklemek gerekir ya da ekran kartını değiştirmek.

İşlemci modelinizi sordum zira içinde HD 4000 varsa ekran kartınızı söküp direk onunla boot edebilirsiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Islemci intel pentiun b960
Bios ayarlari cok kisitli.
Intel virtulization YOK. Ayrica ekran karti kextlerini de silmistim.

Verdigin komutu denedim. Bluetooth hcicontroller satirinin altinda.

36.650574: setwow_parameters: wowevents =2(1)

Yazip bekliyor.

VT-d açık mıdır / kapalı mıdır / var mıdır / yok mudur bilmiyorum.
Ama bios ayarlarında bulamadığın için bu komutu da bir dene istersen.
Denemekten zarar çıkmaz sonuçta:

dart=0

-x -v dart=0

-----Güncelleme-----

http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/62645-setwow_parameters-wowevents-2-1-a.html sitesinde aşağıdaki komutla senin aldığın hatayı geçtiğini söylemiş bir arkadaş:
USBBusFix=Yes PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No

http://www.insanelymac.com/forum/to...ctedold-reboot-after-successful-installation/ bu sitede de başka bir arkadaş bununla geçmiş:
PCIRootUID=1 GraphicsEnabler = no -v

Sanırım senin çözümün (karakterlere dikkat et)

-v PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No

olacak. Olmazsa bir de bunu deneyebilirsin:

-v -x PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No

Aldığın hata satırlarını google'da arat. İngilizce biliyor musun?

Son düzenleyen: Moderatör:
-v -x GraphicsEnabler=No
ve

-v -x PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No

Yaptıktan sonra son ekranların fotoğrafını cep telefonuyla çekip buraya yükler misin? Kolay gelsin.

IMG_20131022_180147.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı