Çözüldü ASUS X54C i7-2640M işlemciye yükseltilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tesla33

Femtopat
Daha fazla  
PC ASUS X54C işlemcisi Intel Celeron B815 RAM 4 GB idi (lehimli) 4 GB daha taktırdım, SSD taktırdım PC hızlandı ama işlemcisini de yükseltmek istiyorum. Araştırdım https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Mobile_Celeron_Dual-Core/B815.html bu sitede benim laptopa uyumlu(TDP 35W) en üst işlemci i7-2640M gözüküyor. Laptopun özelliklerini görsel olarak yükleyeceğim sizce i7-2640M işlemci alırsam bir sorun olur mu? (i5-2540M tavsiyesini biliyorum ama en yüksek uyumlu işlemciyi istiyorum ona göre cevap verirseniz sevinirim)

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 51
  • 2.jpg
    2.jpg
    64,4 KB · Görüntüleme: 34
  • 3.jpg
    3.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 35
  • 4.jpg
    4.jpg
    107,9 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:

Chipset olarak uyumlu gözüküyor ve soket aynı, bu durumda sıkıntı olmayacaktır.
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim :)

Evet, destekliyor. Turbo frekans farkı dışında pek bir artısı yok. Bulabilirseniz İ7-2640M takın fakat bulamazsanız İ5-2450M de takabilirsiniz.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim işlemci buldum i7-2640m sipariş ettim taktırdıktan sonra tekrar buraya yazacağım

Bende B960 işlemcili modeli var. RAM artımı yaptım. Zaten 16 GB RAM destekli. İşlemci değişimi sonuçlarınızı merakla bekliyorum

AliExpress'ten i7-2640M istettim haftaya elimde olacak PC'ye taktıktan sonra bilgilendirme yapacağım. Sizin CPU için de (B960) en yüksek model uyumlu i7-2640Mdir bilginiz olsun

Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgilere.Güle güle kullanın.i5 alacağım inşaallah.Ekran data kablosunda temassızlık var.Dokununca görüntü gidip geliyor.Onu değiştireceğim.SSD vardı zaten.Aldığım 8 gb ram ı diğer bilgisayarıma taktım.4 gb ram alıp 8 gb yapacağım.İyi bir termal macun sürüp ısınma problemi düzelecek mi göreceğim.Daha açılışta 60 dereceyi görüyor cpu sıcaklığı.Termal macunu daha yeni değiştirdim üstelik.Fan tertemiz.Fan sesi yüzünden çok kullanmıyorum.Ama kenara atmaya da kıyamıyorum.Cpu değişiminden sonra sıcaklık değerlerini ölçtünüz mü acaba?Fan sesi nasıl?Bu modelin 16 gb ram desteği olması ve usb 3.0 olması çok güzel.Donanım değişiklikleri ile bir müddet daha idare eder.

İ5 2410 işlemci aldım.4 gb ram ekleyerek 8 gb yaptım.Daha önce kullandığım termal macun kaliteli değil imiş.Arctic MX-4 Termal Macun aldım sürdüm.Fan sesi neredeyse yok oldu.Gayet güzel çalışıyor sistem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı