ASUS X54C Windows 7 yükleme sorunu

Erhan Göğüş

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
Ö.G.G.
Cuma günü sipariş ettiğim ASUS X54C Modelindeki Notebook dün elime geçti. Pili taktım açtım FreeDos işletim sistemi mevcuttu. Neyse Biostan gerekli ayarlamaları yapıp Windows 7 DVD Orjinal takıp yüklemeye geçtim. Herşey güzel diyordu, Windows 7 yüklemeyi bitirdi ve o video performansı değerlendiriliyor diyen yerden sonra Bilgisayar adını ürün anahtarını isteyen yer var oradanda yönergeleri izleyip bitirdikten sonra ayarlar kaydediliyor, hoşgeldiniz, masaüstü simgeleri oluşturuluyomrve kapanıyor dedi. Kapandı fakat Windows Başlatılıyor ekranında 1 saat beklememe rağmen bir daha gelmedi masaüstü. Ayrıca hoşgeldiniz açılış sesi duyuluyor, Caps lock tuşlarıda yanıp sönüyo. Ama masaüstü yok windows başlatılıyor ekranında takılıp kalıyor. 32 Bit Home Premium, Basic, Professional vs 64 Bit H.Premium, Basic, Professional denedim hiçbirisi olmadı. Sorun yine aynı sorun. Vista 32 Bit'te sorun yok, XP'de de yok. Birde şarj aleti acaip ısınıyor.

Biostan IDE ve AHCI denedim olmadı. Yalnız Vistada başarılı ama önemli olan Windows 7 benim için. Xp'dede sorun yok. 2 ye Böldüm HDD yi öyle denedim. Ürünü tekrar iade olarak ya da arızalı değişim olarak kargoya vericem.

Merhaba. Aynı sorun bende de var. BIOS dosyasını Flashdisk'e yükleyip F2 ile BIOS'a girdikten sonra BIOS üzerinden güncellemeyi yaptım. Tekrar başlattım bilgisayarı fakat sorun yine devam etti. Farklı bir disk üzerine Windows 8 kurdum. Yeniden başlattım. Windows 7 şu an normal çalışıyor. Yanlışlıkla Diskleri Dinamik diske çevirdim. O yüzden Windows 8 çalışmadı.

Format atıp terkrar Windows 7'yi kurdum. Yine aynı şekilde açılma sesi geliyor. Numlock capslock çalışıyor harddisk işlem yapıyor ama Windows 7 açılış ekranı kalıyor. Masaüstüne geçmiyor.

Kalıcı olarak nasıl düzeltebilirim bu sorunu? Her format attığımda o ekranda kalıyorum. Windows 7'nin çalışması için her defasında Windows 8 kurmak da saçma olur :)
Ek olarak dinamik diske çevirdiğim diskleri tekrar Temel diske çevirdiğimde şu an Recover Diski görünür durumda ve açılışta F9'a bastığımda recover'ı çalıştıramıyorum. Partition silinmedi ama bir şekilde dinamiğe çevirdiğim zaman sanırım recovery özelliği bozuldu. Asus recovery özelliğini nasıl tekrar aktif edebilirim?

Fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekürler.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recovery sanırım uçtu, geri getirmeniz zor. Size tavsiyem bütün disk bölümlerini silip Windows 8 kurun. Kurmadan önce BIOS güncellemesi yapın. Bu güncelleme daha fazla geliştirme içeriyor:

K54CAS210.zip

Cevap için teşekür ederim Recep Bey. Verdiğiniz update zaten şu an yüklü olan update. Ama hala sorun devam ediyor. Nedendir anlamadım. İndirmiş olduğum Windows sürümündren olabilir mi?

Bilgisayarıma çift tıklayınca RECOVERY partition'ı F sürücüsü olarak görünür durumda. 14 GB yer kaplıyor. Onları farklı bir Harici diske atsam o dosyaları kullanarak Recovery Partition'ı tekrar oluşturamaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı