ASUS X550C SSD Ve RAM Yükseltmesi

Yer
BesDokuz
Daha fazla  
Elimde ASUS X550C laptop var sistem yavaş çalıştığı için SSD ve RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum öncelikle HDD Caddy'i kaç mm almalıyım? Laptopta 8 GB RAM var 4 GB veya 8 GB daha RAM eklemeyi düşündüm fakat anakartta kaç slot var bilmiyorum nasıl öğrenebilirim alacağım RAM'lerin anakartımla ve diğer RAM'le uyumlu olması için neye dikkat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Laptop işlerinden anlayan yok mu koca forumda.
@Shimada Sensei @Vavien. @akiyorm
@Jang Geum'un Danji Yemeği

Son düzenleme:
Öncelikle 9.5 mm almalısınız. BİOS ayarlarınızda anakartınızın modeli belirtilmiştir oradan bakarak internetten de anakartın ismini aratarak tekni bilgilerine ulaşabilirsiniz uyum sorunlarına, ram slot miktarlarına vs. vs.

Teşekkürler HDD Caddy’i sipariş geçeceğim ayrıca RAM konusunda çoğu arkadaş 8 GB’ın yeterli olduğunu söylüyor bu da bana aşırı saçma geliyor zaten sistem 3.5 GB yiyor sana kalan 4 GB bir oyuna girsen sistem sıkıntıya girecek sizce slot mevcutsa kaç GB RAM almalıyım benim düşüncem 4 GB alıp RAM’i 12 GB yapmak yeterli olur gibi.

İnternetten şöyle bir 4 GB ile 8 GB RAM fiyatlarına baktım ama ben olsam bütçem de varsa 8 GB tercih ederim uzun süre yükseltmeye gerek duymam ama maddi durumunuz kısıtlıysa 4 yetecektir fakat direk önünüze gelen RAM'i almayın bilgisayarınızdaki RAM modelini frekans değerini bir yere not edin o değerlere uyum sağlayacak marka ve modelde RAM almayı planlayın ayrıca belki biliyorsunuzdur Laptop'larda normal RAM değil farklı RAM'ler kullanılıyor ebat ve model dahilinde.

Farklı RAM'ler kullanıldığını biliyorum dostum o kadar da değil.
Dostum Ram'in bilgisi şu bu şekilde DDR3 olduğunu gördüm kaç Mhz ve modelini anlayamadım yardımcı olurmusun.
Buda ikincisi dostum kaç Mhz ve nasıl Ram almam lazım uyum sorunu için.

Son düzenleme:
RAM'iniz 800 mhz gözüküyor ama piyasada DDR3 800 mhz RAM yok o yüzden 1600 mhz şu RAM'i buldum uyumlu olduğundan kesin emin değilim ama başka bulamadım: Kıngston 8Gb Ddr3L 1600Mhz Cl11 1.35V Kvr16Ls11-8 (Pc3-12800) Notebook Ram Kutusuz Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Zaten tek slot varmış bu RAM'i alıp taksam Performans'da bir artış olur mu SSD ve HDD Caddy siparişi verdim.

Uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım. Konu'ya çok kişi yorum yapsa fikir verse kafada soru işareti olmaz.

Bende tam bilmiyorum performans artışı çok fazla olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…