ASUS X550J-XX171D "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" mavi ekran

258sawyer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus X550J model notebookumda mavi ekran sorunu yaşıyorum. Mavi ekran ise UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP yazıyor
  • Asus servise verdim mavi ekran veriyor ve bilgisayar fazla ısınıyor dedim. Fan'ı değiştirip geri verdiler ve mavi ekran sorunu devam ediyor.
  • Özellikle bir program yüklemeye çalışırken ve bilgisayarı taramaya çalışırken mavi ekran alıyorum.
  • Nvidia ekran kartı driverı yüklerken ve Steam'de oyun yedeklemesi yaparken mavi ekran hatası aldım birden fazla.
  • Bilgisayarı güvenli mod ile açınca driver yüklerken ve Steam'de oyun yedeklemesi yaparken mavi ekran almadım.
  • Harddisk ve RAM taraması yaptım temiz.
  • Birden fazla format atıldı, hem ben hem serviste 2 farklı Windows dosyasından formatlandı. Blue Screen View adlı uygulamadan baktığımda ntoskrnl.exe görünüyorç

Bilgisayar özellikleri:
  • Intel Core i7 4720HQ
  • 4+8 GB RAM
  • Nvidia GTX 950
Şuan cihazım serviste ama yine yapamayacaklar diye çekiniyorum. Sorunun kaynağının ne olduğunu hakkında fikri olan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet donanım üreticisinden indirip yüklerim her zaman.

Nvidia yüklendi. Steam de CS:GO'yu yedekten çekerken mavi ekran alıyorum.
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Bu da elimden geldiğince driverları güncelledikten sonra HDD'den Steam'e GTA 5 yedeklemesini çekerken aldığım mavi ekranın dmp dosyasını paylaştım. Eğer yanlış yaptığım bir şey varsa tekrar formatlayabilirim.
BIOS sürümüm şuan 209. Intel ve Nvidia sürücülerini elle, diğer bir kaç bulamadığım sürücüyü de driver bulucu programla son sürüme yükselttim.
@claus

Son düzenleyen: Moderatör:
4 kere gidip geldi toplamda ve bana söylenen bu;

Bu mailden sonra OEM windows 10 pro satın aldım fakat yine de sorun çözülmüyor yasal yollara başvuracağım şuan vize döneminde olduğum için uğraşamadım son kez deniyorum belki çözülür diye ama olmuyor.

Bilgisayarınızın üzerine sonradan takılan 8 GB 'lık RAM 'i çıkarıp işlemlerinizi tekrar yapmanızı öneririm.

Şuan takılı değil 8lik ram. Bilgisayar fabrikadan nasıl çıktıysa o şekilde.

Yani bu işlemler yapılırken hep dışarıdaydı ram

1. Bilgisayarı açtınız kullanmaya başlamanızdan, mavi ekran verene kadar hangi işlemleri yaptınız sırasıyla yazınız.
2. Ram test için hangi işlemi uyguladınız.

1. Bilgisayarı açtım steam açtım harddiskimde yedeklenmiş bulunan gta5 oyununu steam yedeklemeden bilgisayara yüklemeye çalıştım defalarca.
2.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki işlemleri uygulayarak ram testi yaptım temiz çıktı.

Daha nadir olsa da normal kullanımda da mavi ekran alabiliyorum

Yaptığım araştırmada bu hatanın iki nedeni bulunuyor.

1. Bozuk RAM
2. Sorunlu bir aygıt sürücüsü

Başlat çalıştır deyip "Windows Bellek Tanılama" yı yönetici olarak çalıştırın. Bir de buradan deneyin.
Daha sonra Aygıt Yöneticisinden tüm sürücüleri tek tek sağ tıklayıp online olarak son sürüme güncelleyin.

Sorununuz büyük bir ihtimal ile donanımsal, yani yazılımsal olsaydı yapılabilecek en iyi işlem sıfırdan sistem kurulumu onu da yapmışsınız zaten. Geriye hangi donanımın buna neden olduğunu bulmak kalıyor size.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…