Asus X550JK El Capitan 10.11 Boot Sorunu

Flash bellek içerisindeki efi diskini Clover Configurator ile mount et, sonra yükleme yaptığın harddiskteki efi diskini mount et, flash bellekteki efi klasörünün içerisindekilerini harddiskteki efi diskinin içerisindekiler ile yer değiştir... Clover Bootloader yükle yeniden başlat...

Dediğini aynen yaptım, yeniden başlat dedim siyah ekranda yazılar kaydı sonra dondu kaldı belki biraz beklemem lazım diye düşündüm. Bekledim ama aynı kaldı bende kendim kapatıp yeniden açtım değişen birşey olmadı. Ben işletim sistemini harici harddiske kuruyorum USB ile bağlı bilgisayara. Laptopun harddiskiydi, çıkardım HDD kutusuna koydum harici olarak kullanıyordum. Bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi ?

O farketmez dediğimi birebir yaptıysanız çalışması lazım sadece şöyle bi sıkıntı olabilir, USB den boot ettikten sonra Clover bootloaderi kurun sonra harddiskteki ve usb deki EFI disklerini aktif hale getirin Clover Configurator ile, sonra kopyalamayı yapıp tekrar yeniden başlatın o zaman düzelir, sıralama hatası olmuş olabilir...

hocam clover boot ekranında option'dan bir önce bir seçenek var oraya girip "Add" ile başlayan seçeneği bir kez yapmış olman gerekiyor.Onun görevi clover boot ekranın bios'taki boot ekranına aktarmak.Bendede benzer bir notebook var, ilk olarak wifi çalışmıyor ve ses çalışmıyor ses olayını bir tek yosemite kurarak çözebildim, ancak sorunlar bunlada birmiyo batarya, parlaklığı açma kapama, messenger uygulaması vs. hepsi sorun çıkıyo yani her hackintosh'ta var böyle hatalar arkadaşımda masaüstü var biraz uğraştırdı ama şuan süper çalışıyo laptoplarda iş çok zor baya uğraştırıyo...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı