Asus X550JK ısınma sorunu

Mylm

Kilopat
Yer
Kerbal
Daha fazla  
Merhabalar,

yaklaşık 3.5 yıldır Asus X550JK XO12D marka modelli bilgisayarı kullanıyorum. Teknik bilgilerime güvenerek bilgisayarı bu 3.5 yıl içerisinde her 6-7 ayda bir olmak üzere düzenli olarak temizledim. Yani bilgisayarım oldukça temiz.
Temizleme işlemlerim sırayla şu şekilde oluyor.

1. Cihazın kasasındaki kaba tozları bir bez yardımı ile alıyorum.
2. Anakartı söküp kaba tozları üfleyerek bir nebze uzaklaştırıyorum.
3. Heatsink ve fanı söküp heatsinki termal macunlar ve tozdan arınıdırıyorum ve alüminyum yaprakları tazzikli su ile 1 parça toz bile kalmayana kadar temizliyorum.
4. Fanın kapağındaki plastik puntaları kesip fanın kapağını açıyorum ve fan yapraklarını ıslak mendil ile temizleyip fan milini WD40 ile çok az miktar yağlayıp fan kapağını 502 ile sağlamca yapıştırıyorum.
5. Thermaltake TG-4 termal macunu CPU ve GPU üzerine mümkün olduğunca az ama hava boşluğu kalmayacak kadar termal macun sürüp üzerine heatsink i vida sıralaması doğru bir şekilde vidalıyorum.
6. Ve son olarak fanı heatsinkten ayırınca yapışkanı giden orjinal bandı güçlü bir bant ile kapatıyorum.
7. Sıvı temas ettirdiğim her yeri en küçük detayına kadar kontrol edip bilgisayarımı monte ediyorum.

Gayet temiz ve özenli yaptığım temizleme işlemlerine rağmen bilgisayarımın sıcaklığı oyunlarda 93 derecenin altına düşmüyor boşta ise 55-70 arası değişken bir sıcaklık oluyor.
Birkaç araştırma sonucu heatsink içindeki sıvının buharlaşmış olması ihtimalini öğrendim ve yeni heatsink arayışına çıktım ve nedense 1 tane bile Asus X550JK XO12D için heatsink bulamadım. Yani yeni bir heatsink alma ihtimalim %0.

Bu sorunu yaklaşık 2 yıldır yaşıyorum ancak şu dönemlerde sıcaklık değerleri sebebiyle 60 fps sabit aldığım oyunun birden bire 5 dakika boyunca 25 fps ye sabitlenmesi sinirlerimi bozar oldu( Her oyunda böyle PUBG, GTA 5, CS:GO, Crysis 3, Farming Simulator 2017.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı