ASUS X550JK NVIDIA update sorunu

halilalbay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Önceden fazlasıyla takip ediyordum ama böyle bir sorunla karşılaşıp hiçbir çözüm bulamayınca size de bir sormak istedim. Laptopu dün aldım. Windows 8.1 Pro'yu kurduktan sonra kutudan çıkan DVD ile sürücüleri kurdum. Sonrasında Nvidia'nın sayfasında daha güncel bir sürüm olduğunu gördüm(340.32 galiba. DVD'den kurduğum ise 333.02). İndirdim ama kurarken " Bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanım bulamadı" hatası alıyorum. Bu sorunla ilgili videolu bir çözüm var. Oradaki yolları da denedim ancak onda da kuruluma başladıktan sonra Nvidia kurulum programı başarısız uyarısı ile kurulum iptal oldu. Karşılaşan ve çözen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

GeForce Experience kurup oradan ekran kartının sürücüsünü güncelleştirmeyi dener misiniz?
GeForce experience 2.1.1.1 kurulu durumda şu an. Sürücüler sekmesinden güncelleştirmeleri kontrol et dediğimde GeForce sürücünüz güncel uyarısı alıyorum. Ancak Nvidia sayfasında daha güncel bir sürüm mevcut.

Şuradan yüklemeyi dener misiniz? Geforce Experience kurulu ise güncelleştirmeleri otomatik olarak da yapmış olabilir.
Grafik Sürücüsü - GeForce 340.52 Driver | NVIDIA

Bunu dün gece 3-4 kez kurmaya çalıştım dediğim gibi önce resimdeki hatayı alıyorum. Sonrasında linkteki çözümü deniyorum;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu yaptıktan sonra kurulum başlıyor ama sonrasında Nividia kurulum programı başarısız uyarısı alıyorum.

Dosya Ekleri

• E2E90FE275BBF083C2C49C376C08B407 (1).jpg
    E2E90FE275BBF083C2C49C376C08B407 (1).jpg
    132,4 KB · Görüntüleme: 280
DVD'den sürücü kurulur mu ?

Display Driver Uninstaller (DDU) 13.0.1.0 Bu araç ile ekran kartı sürücünü kaldır. Ardından Nvdia'nın resmi sitesinden güncel sürümünü indirip kur.

Şayet yine olmaz ise temiz kurulum yap. DVD'den kurduğun chipset başta olmak üzere diğer driverlar uyumsuzluğundan dolayı sorun çıkartmıştır. Recep videolarında durmadan belirtiyor CD/DVD'den driver yüklemeyin diye.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı