ASUS X550JK RAM Takma

DILKI

Hectopat
Daha fazla  
Asus x550jk model bilgisayar i pcdepo sitesinden almayi düşünüyorum.gtx850m ekran kartı bulunmasına rağmen ucuz bir bilgisayar 1800 tl freedos Windows 8.1 yüklemeyi düşünüyorum 4gb 1600 mhz ram e sahip boş ta olan bi ram slotu var ram değiştirme oldukça basit ancak kafama takılan soru bilgisayarın maksimum 12 ram hafızası var 4 gb dahili bulunuyor bu bilgisayara 8gb ram takıp 4+8 mi yapsam olur mu yoksa 4+4 mu yapmak zorundayım ? Hangisinde daha iyi performans alırım?

Aynı cihazdan arkadaşıma da aldık. Cihazın garantisini dert etme. HDD ve RAM bölümü ayrı işlemci ekran kartı ayrı kapaklandırılmış. RAM ve HDD değişimi ile garanti dışında kalmıyor. Konuna gelecek olursak 8 GB RAM DUAL CHANNEL olarak çalışacaktır. Bu size etkin bir performans sağlar. 4+4 olarak 8GB kullanmanızda bir sakınca olmaz. Fakat çok araştırdık ve Max.12GB bellek yazıyor her yerde. Benim önerim bilgisayarı satın aldıktan sonra en uygun durumu bekleyip birebir aynı RAM'dan bir adet daha almanız. 4+4 GB dual channel yeterli gelecektir. 4+8GB eklemede bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Fakat hali hazırda gelen RAM slotunda 4GB kalmalı ve 8GB yükseltme işlemi boş slota yapılmalı. Şimdiden hayırlı olsun.

Aynı cihazdan arkadaşıma da aldık. Cihazın garantisini dert etme. HDD ve RAM bölümü ayrı işlemci ekran kartı ayrı kapaklandırılmış. RAM ve HDD değişimi ile garanti dışında kalmıyor. Konuna gelecek olursak 8 GB RAM DUAL CHANNEL olarak çalışacaktır. Bu size etkin bir performans sağlar. 4+4 olarak 8GB kullanmanızda bir sakınca olmaz. Fakat çok araştırdık ve Max.12GB bellek yazıyor her yerde. Benim önerim bilgisayarı satın aldıktan sonra en uygun durumu bekleyip birebir aynı RAM'dan bir adet daha almanız. 4+4 GB dual channel yeterli gelecektir. 4+8GB eklemede bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Fakat hali hazırda gelen RAM slotunda 4GB kalmalı ve 8GB yükseltme işlemi boş slota yapılmalı. Şimdiden hayırlı olsun.
Çok sağolun kafamda bazı soru işaretleri vardı onları giderdiniz 4+4 ram takmaya karar verdim en yakın zamanda bu bilgisayardan almayi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı