Asus X550jk Sağ tık menüsünde gecikme ve sabit diskte sesler

krepse

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hızlı bir sistem olsun diye özelliklerine dikkat ederek bir laptop aldım...

3 gün oldu alalı...

Ama bir probleme takmış durumdayım...

Asus servisi aradığımda teknik servise getirin bakalım diyorlar ; zaten onlar bilgisayar 3 saniye geç açılıyor desek yine servise istiyorlar. Sonra da bir şey yok diyerek geri gönderiyorlar....

Problem şu arkadaşlar..

Masaüstünde boş bir alanda mausun sağ tuşuna bastığımda sağ tuş menüşünü hemen açmıyor , windows'un yükleniyor halkası çıkıyor ve 3-4 saniye sonra açıyor...arka arkaya 100 defa yapsam da sonuç hep aynı...2 yıl önce aldığım asus bilgisayarda...sadece ilk seferde bekliyor sonra tık diye açılıyor, yükleniyor halkası asla çıkmıyor...

Bilgisayar linkte , benimkinde 12 gb ram var...

İşletim sistemi windows 8.1
Aida64 stres testi sonuçları

test.png

Laptopla ilgili sorunlardan birisi de harddiskten gelen gacur gucur sesler...
2 yıl önceki laptopumda sadece wuuuuuwww diye bir ses var...bununla kıyaslanamayacak kadar sessiz...
4 kez değişim yaptım 1 hafta içinde...
İlkinde mause pad sorunluydu..2. Aldığım harddisk sorunluydu windows kuramadık...
3. Sünde harddiskte ses var diye geri verdim , asus teknik servisinin önerisiyle....
Sonra başka bir firmadan aldım ama yine ses var.......

Burada aynı laptopun çok kişide olduğunu görüyorum...

Benim gibi sağ tuş sorunu yaşayan veya harddiskten gelen seslerden rahatsız olan var mı arkadaşlar....eğer bunlar sorunsa servise götüreceğim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha öncede asus marka bilgisayarımın hdd sinden sesler geliyordu. Servis bu normal dedi . O yüzden sıkıntı yapma. Ancak evet rahatsız edici bir ses. Elektrik kaçağı varmış gibi . Diğer problem ise işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sağ tık sorunu Windows 8 den kaynaklanıyor. Arkadaşımda da vardı bunu 8 GB bellekli modeli ses yok ama sağ tık uzun süre bekletiyordu. En baştan Windows kurabilirsin. Aklıma bu geliyor.

Ürün hasarlı veya arızalı olabilir, servissine yollamanı ve kontrol ettirmeni tavsiye ederim.

arkadaşım korkuttun bizi ..servis dedin :(

f1 2014 yükledim ultra özelliklerde oynadım en küçük bir kasma olmadı...
çok belirgin bir ısınma da olmadı...max 77'ye çıkmıştır sıcaklık diye düşünüyorum....
tek sorun hala sağ tuş bekleme sorunu....

oyunu max özelliklerde oynuyorsa donanım sorunundan bahsedilebilir mi ?

UEFİ kurmadım ondan olabilir mi?

UEFİ kurmadım ondan olabilir mi?

Merhaba
Bende Asus x550jk-00012d kulanıyorum aynı sorunlar bende de var işletim sistemim free DOS olarak geliyor. Sende benim gibi 8.1 kurmuşsun. Bunların hepsi normal bişi hdd benim de cızırtılar geliyor bu hiçbir sorun oluşturmaz. Sağ tık sorunu ise hdd fazla kulanım nedenidir. HDD kaç bölüm olarak ve kaçar olarak böldün ? Bide forumda 8.1 disk kulanımını azaltma ile ilgili konular var oralardan faydalanarak sorunu çözebilirsin.

ek olarak 12 gb ram nasıl taktın. Nereden temin ettin. normalde 4 gb ram var .

4 vardı cihazda ebrar bilgisayarda aldığım anda yanımda taktılar 8 gb ilave tek parça ...
kurulum aşamasında 3 parça olarak bölmüştük diski ...sonradan ikisini birleştirdik şimdi iki parça...
c:300 d:150+ olarak bölünmüş durumda..
3 parçayken de sağ tuş sorunu vardı
şimdi de var....

O sağ tık sorunu Windows 8 den kaynaklanıyor. Arkadaşımda da vardı bunu 8 GB bellekli modeli ses yok ama sağ tık uzun süre bekletiyordu. En baştan Windows kurabilirsin. Aklıma bu geliyor.

teknosa da bir sürü bilgisayar var teşhirde...windows 8... hiçbirisinde bu problem yok....

Son düzenleme:
Sağ tık sorununu yukardada belirtiğim gibi disk kulanımında kaynaklanıyor.Onun çözümü forumda var.

sorunun çözümünü buldum arkadaşlar :)

soruna neden olan olay sağ tuş menüsünde çıkan grafik özellikleri ve , grafik seçenekleri başlıkları (intel ekran kartının sağ tuşa ekledikleri)
masaüstü ikonlarının üzerine gelip sağ tuşa bastığımda bekleme yapmaması böyle düşünmeme neden oldu.
aygıt yöneticisinden intel ekran kartını kapattım...sağ tuş menüsünden grafik özellikleri ve ,grafik seçenekleri başlıkları kayboldu , sağ tuştaki beklemede kayboldu :) en azından bunun artık donanımsal bir problem olmadığını biliyorum....

harddiskteki sese gelince; değiştirmeden önceki laptopda da oluşu "bu sesin harddiskin üreticisinin sorun kabul etmediği bir sorun " olduğunu düşünüyorum...yani bu sesin bence sistemin çalışmasına bir zararı yok...bende zaten laptop harici monitör ve harici klavye mause kullanışımdan dolayı biraz uzakta duruyor sesi rahatsız edici gelmiyor...

linkte de başka bir programın buna neden olduğu yazıyor....
[Çözüldü] Windows 8'de sağ tık geç geliyor

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı