ASUS X550JK SSD Takma

teknoöneriler

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Asus x550jk kullanıcısıyım. SSD takmak istiyorum. Hem performans açısıdan Hemde harddiskte ki sesden kurtulmak için 150-200 civarı verebilirim. bu paraya alınacak en iyi hızlı sorunsuz ssd nedir ? Oyunlarda açılış kapanmada. Dosya yazmada atmada hızlı olması önemli ve Bir sorunum daha var. SSD 120 gb bana yetmeyecek. Hafızayı nasıl arttırabilirim? +500 gb olsa çok işime yarar. Ne yapmam gerek? SSD taktım diyelim hafıza azalacak ve garanti bozulur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 Seçeneğiniz var hocam;
1-Yüksek boyutlu SSD alacaksınız. (Bütçeniz yeterli değil)
2-Çıkan HDD'yi DVD Yuvasına takacaksınız. (DVD Kullanıyorum diyorsunuz)
3-Ek bir USB HDD Kutusu alacaksınız harici HDD Gibi onu kullanacaksınız.

Peki ssd ye geçmeme degecek mi bütün bunlar? Birde hdd harici olunca bilgisayar başlamaya bilir mi ? Ssd sadece windows kurmam gerek galiba ayrıca bana ne önerirsiniz? 200 lira civarı ssd performansı çok iyi olsun.

Aklıma bir fikir geldi ssd usb yardımı ile bağlanabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD almanı kesinlikle öneririm. 120 GB Samsung 840 Evo eğer fazla oyun ve uygulama yüklemeyeceksen yeterli olur. İstersen DVD slotuna takabilirsin ancak DVD sürücü kullanırım ben dersen disk yuvasına takıp, USB 2.5" disk kutusu alıp eski diskini ona takmanı tavsiye ederim. BIOS'a girip boot ayarlarında 1st Boot Device olarak diski seçersen USB üzerinden bağlayacağın disk sorun çıkarmaz.

Garanti konusunda bir şey diyemem. Benim bu güne kadar RAM ve disk değişimi yaptığım Asus modelleri garanti dışı kalmadılar ancak geçen hafta bir başka technopat üyesinden öğrendiğim kadarıyla bazı modellerde değişiklik yapmak garanti dışı bırakabiliyormuş.

Ben kendi laptop'ımda 250 GB Samsung 840 Evo yanında USB 3.0 1 TB Western Digital 2.5" harici disk kullanıyorum.

Peki şu 3 modelden hangisi Sessiz hızlı ve uzun ömürlü olur ? 3 şey bekliyorum performans sessizlik ve uzun ömürlü olması
1-Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
2-Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
3-Corsair 120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (535MB Okuma / 440MB Yazma)

Rapid Mode aktif iken Samsung 840 Evo tabii ki. Kullanımdaki performansı diğerlerinden çok daha üstün oluyor. SSD'ye geçmeni de kesinlikle öneririm. HDD'ler ile arasında kat kat fark var.
test.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı