Asus X550JK Windows 8.1 Kurma

Nitratium_TR

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba. Ben Asus'un x550jk 8 GB RAM'li olan modelini alacağım ve bu cihaz freedos. Aynen şunları alıp kurulumu gerçekleştireceğim.

www.novabilgisayar.com: Asus X550JK-XO012D 8GB Notebook, Fiyat: 1.972 TL
www.novabilgisayar.com: Microsoft Windows 8.1 SL Trk 64 Bit Oem 4HR-00198, Fiyat: 293 TL

Ancak kafama bir soru takıldı. Şimdi bu cihazın 500GB'lık bir hafızası var. Kurulumu nereye gerçekleştirmeliyim sizce? Direk 500 GB'ın içine mi kurmalıyım ? Yoksa ayırıp mı kurmalıyım?
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tavsiyem en az 100 GB bir bölüm oluşturup o bölüme kurmanız. Kalan 400 GB bölüme dosyalarınızı atarsınız. İstediğiniz zaman tekrar sistem kurarsınız ilk bölüme. Böylece her sistem kurmada dosyalarınızı taşımaktan kurtulursunuz. Tabi sadece 500 GB bölüm oluşturup oraya da kurarsın. Öğrenci isen DreamSpeak ile ücretsiz Windows 8.1 lisansı al, kurulumu yap.

Benim tavsiyem en az 100 GB bir bölüm oluşturup o bölüme kurmanız. Kalan 400 GB bölüme dosyalarınızı atarsınız. İstediğiniz zaman tekrar sistem kurarsınız ilk bölüme. Böylece her sistem kurmada dosyalarınızı taşımaktan kurtulursunuz. Tabi sadece 500 GB bölüm oluşturup oraya da kurarsın.
100 GB Windows için çok olmadı mı? 10-25 GB bence yeterli olacaktır. Olmadı 50GB. Cihazı oyun için alcağımdan dolayı hafıza önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. 20 -25 GB yeterli olacaktır ancak ben temiz olması için dedim. 50 GB yeterli olur. Kurulumu diğer diske yapar isen 50 GB yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı