Asus X550JK-XO012D Ek RAM Takma

yasingunaydin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Bilimci
Merhaba arkadaşlar. Asus'un X550-XO012D modelini almayı düşünüyorum. Ama bildiğiniz üzere bilgisayar 4GB RAM ile birlikte gelmekte. Garanti dışına çıkmadan RAM takviyesi yapabileceğimi duydum. Bunu nasıl yaparım. RAM'i alıp ASUS yetkili servisine mi göndereceğim? Eğer öyleyse RAM'i nereden almalıyım?

İnternetten bir resim buldum. RAM'i al, kasanın arkasında bir bölge var onu tornavida yardımıyla çıkar ve resimde gösterdiğim yere RAM'i takman yeterli olacaktır. RAM veya Harddisk yada SSD takmak garantiyi bozmaz, garantiyi bozmak için kasanın daha derinlerine girmen lazım. Zaten garanti dışı kalacağı yerde seni uyaran bir not görürsün, öyle bir not görürsen o zaman elleme teknik servise yönel ama RAM takmak garantiyi bozmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_96562492/tm.htm

1.jpg

İnternetten bir resim buldum. RAM'i al, kasanın arkasında bir bölge var onu tornavida yardımıyla çıkar ve resimde gösterdiğim yere RAM'i takman yeterli olacaktır. RAM veya Harddisk yada SSD takmak garantiyi bozmaz, garantiyi bozmak için kasanın daha derinlerine girmen lazım. Zaten garanti dışı kalacağı yerde seni uyaran bir not görürsün, öyle bir not görürsen o zaman elleme teknik servise yönel ama RAM takmak garantiyi bozmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_96562492/tm.htm

Anladım. Peki resimdeki bilgisayar X550JK mı?

Evet resim X550JK-XO012D'ye ait. Alacağın yerdeki görevliler almadan önce sana daha da yardımcı olurlar.

Teşekkür ederim. Ben tornavidayla bir vidanın bile sökülmesiyle garanti dışı kalır diye biliyordum. Peki RAM'i kendim alacaksam nereden almalıyım. Kingston'un sitesinden sisteme özel bellekler bölümünden x550JK'nın RAM'lerine girdim. En ucuz fiyatlar bilendenal.com sitesinde. Site güvenilir midir? Ve iki farklı RAM var 8GBlık belleklerde. Biri 227 lira diğeri 287. Hangisini tercih etmeliyim?

4GB RAM zaten mevcut yetecektir ama daha fazla olmasını istiyorsan bir 4GB DDR3 1600MHz RAM daha alıp takabilirsin, 8GB almana gerek yok. O siteyi bilmiyorum, sitelerden alış-veriş yapmışlığım yok ama sanalmarketim'den cihaz alan arkadaşlar var oradan alış-veriş yapabilirsin internetten alacaksan. Şu RAM yeterli olacaktır.

Kingston KVR16S11/4 4GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM | sanalmarketim

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı