Hocam ilginç bir sorun. Şimdi araştırdım ve yaygın olduğunu gördüm.
Yabancı sitelerde genelde bu soruna yol açan şeyin kesin sebebinin bilinmediği fakat ısı sensörü arızası, CPU'ya etki edebilecek başka bir parçanın fazla ısınması veya pinlerin eğilmesi gibi ihtimallerden bahsediliyor.
Bu durumun macun değişiminden sonra başladığını söylemişsiniz. Bu da işlem esnasında anakartın zarar görmüş olabileceğini akla getiriyor.
Bir diğer ihtimal de işlemcinin, GPU'nun ısısından etkilenmesi ve işlemcinin kendisinin fazla ısındığını zannedip PROCHOT sinyali göndererek 0.8 GHZ gibi düşük bir frekansa düşürmesi. Bu küçük bir ihtimal.
Windows içinde güç seçenekleri'nden işlemci gücü ayarlarını minimum ve maksimum %100 yapın, BIOS'u güncelleyin tarzı şeyler söylenmiş ama bunları yapmışsınızdır herhalde.
Geçici çözüm olarak Throttlestop'da gerekli ayarları yaptıktan sonra programı Windows açılışına ekleyip otomatik çalışmasını sağlayabilirsiniz. Şurada bahsetmiş:
CPU Speed too low! Stucks on 1200MHz - Core i7 3610QM - [Solved] - CPUs
Eki Görüntüle 350164
Bir de, "PROCHOT sinyalini gönderen kısmı kapton bantı ile izole ederek sinyali göndermesini engelleyin böylece işlemci hızı düşüremesin.." gibi tuhaf bir çözüm sunulmuş ama bu girişimde işlemci tamamen çöp olabilir:
i5 4460 CPU speed stuck at 800 MHz - [Solved] - CPUs
Açıkçası ben olsam gittiği yere kadar Throttlestop programıyla idare ederdim. Kolay gelsin iyi forumlar.