Çözüldü ASUS X550JX 'DRIVER_POWER_STATE_FAILURE' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda983

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
640 GB HDD Western Digital
Merhaba, oyun oynarken ya da ağır işlerde bilgisayar DRIVER_POWER_STATE_FAILURE vermekte.
.dmp dosyalarında sorun pci.sys olarak görünmekte, düzeltebilmek için uğraşıyorum. Yardımcı olursanız çok iyi olur teşekkürler.

Denediğim işlemler:

Windows 8.1 düşürüp ASUS'un OEM sürücüsünü kurdum, sonuç daha kötü oldu. Masaüstünde bile mavi ekran almaya başladım. DDU ile OEM sürücü kurdum(Windows 10) sonuç oyun oynarken mavi ekran veriyor. Daha denediğim şeyler var ama yazmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba sorunu SSD alarak çözmüş bulunmaktayım ilginç bir şekilde SSD taktıktan sonra hiç sıkıntı yaşamadım aynı problemi yaşayan olursa sürücü işlerinden sonra bir bakabilir.
en güncel .dmp
NVDIA ekran kartı sürücüsü kaynaklı duruyor. DDU ile NVIDIA sürücüsünü kaldırın.

Buradaki Graphics sürücüsünü kurmayı deneyin:

Dediğinizi zaten yaptım şu anda yeniden yapıyorum fakat bu sorunu gidermedi maalesef.

Bu iş sadece DDU ile sürücü kaldırın kurun demek değil.

Dosyayı adam akıllı incelememiş ayrıntılara bakmamışsınız.

0x9F_3_DXG_POWER_IRP_TIMEOUT_IMAGE_pci.sys
Bu veri verildiyse donanımsal bir şey aramak gerek.

Söylememin sebebi buradaki yazıdan aslında gerçekten güçle alakalı bir sıkıntı oluşup kartı çökertmiş anlamının çıkması.

Ekran kartı yazsa bile ben bir sürü komut girip gerçekten NVIDIA mı diye çıakrtmaya çalıştım ve şu kimliği elde ettim:

PCI\VEN_10DE&DEV_139A. Eşittir GTX 950M ekran kartı.

Her neyse.

Zaten DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırma işlemlerini yapmışsınız.
Bence direkt donanımsal arıza tespiti yapmaya geçelim.

OCCT programını indirin. 15 dakika maksimum olacak şekilde VRAM testini çalıştırın.
Çökerse geçmiş olsun. Donanımsal arıza bulunmuş demektir.

Bir de 15 dakikalık 3D Standard testini uygulayın.

Sonuçları paylaşırsınız.

Tamamdır teşekkürler ve ayrıca bir şey fark ettim Throttle Stop ile işlemcinin Turbo Boost'u kapatıp hızının düşürünce çok daha az mavi ekran almaya başladım her neyse ben sonuçları yazarım teşekkürler.

Ekran kartı yazsa bile ben bir sürü komut girip gerçekten NVIDIA mı diye çıkartmaya çalıştım ve şu kimliği elde ettim:

PCI\VEN_10DE&DEV_139A. Eşittir GTX 950M ekran kartı.
İşe bak Şaşırtıcı, niye öyle oldu ki...

İlk etapta genel geçer çözümü ilk önerip duruma göre devam etmekten "doğru düzgün incelemediğimi" nereden çıkardınız? Muhalif olasınız mı geldi? Neyse, mavi ekran hata analizi bölümünde sizleri daha çok görmek isteriz.

Testleri en güncel NVIDIA sürücüsü ile yaptım herhangi bir sorun çıkmadı veya mavi ekran vermedi.

Dediğiniz şey sadece sürücü kaldırın demek.

O attığım yazıya dikkat etseniz bet bir güç sorunu yaşandığını ifade ederdiniz. Muhalif olmak gibi de bir amacım yok.

Bu işi öğrendiğim kişi de buradan ban yiyene kadar sürekli analiz yapan KojiroHyuga04 hocadır. Boş bir kişiden öğrenmedim bu işi.

Tartışmaya girmek de açıkçası istemiyorum. Konuyu kapatalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…