Rehber Asus X550JX Laptopa UEFI Windows 10

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün Asus X550JX-XX099D model bilgisayarımda garip bir durumu fark ettim.
Windows 10'un UEFI olarak 2 adet USB'sini hazırlamıştım fakat bir türlü BOOT menüsünde USB'nin isminin başında UEFI ibaresi bulunmuyordu.
Ben de dün temiz kurulum yapacaktım bilgisayarıma 2 USB'yi de sol taraftaki USB 3.0 portlarına taktım ve de BOOT menüsünde gördüm ki USB'lerin bir tanesinde UEFI ibaresi bulunuyor.
Daha sonra bugün test ettim ve şunu fark ettim.
USB Bellek alt kısımda yani kendinizden taraftaki USB 3.0 portunda takılı olduğunda UEFI ibaresi bulunuyor fakat USB'yi diğer yani Ethernet tarafındaki porta taktığınız da UEFI ibaresi bulunmuyor ve de UEFI kurulum yapmış olmuyorsunuz.

Bende de aynı bilgisayar var. Ancak ben pek de fark etmedim onu. Yinede UEFI kurulum yapmışım. Söylediğin iyi oldu bilmeyenler için.
Asus bile onlarca mail ve yaklaşık 1 saat telefon ile görüşmem sonucu orada UEFI yazmasa bile UEFI kurulum yapıldığını söyledi fakat sanırım onlar bile yanılmış.
Umarım birilerine yardımcı olur.

Arkadaşlar bugün Asus X550JX-XX099D model bilgisayarımda garip bir durumu fark ettim.
Windows 10'un UEFI olarak 2 adet USB'sini hazırlamıştım fakat bir türlü BOOT menüsünde USB'nin isminin başında UEFI ibaresi bulunmuyordu.
Ben de dün temiz kurulum yapacaktım bilgisayarıma 2 USB'yi de sol taraftaki USB 3.0 portlarına taktım ve de BOOT menüsünde gördüm ki USB'lerin bir tanesinde UEFI ibaresi bulunuyor.
Daha sonra bugün test ettim ve şunu fark ettim.
USB Bellek alt kısımda yani kendinizden taraftaki USB 3.0 portunda takılı olduğunda UEFI ibaresi bulunuyor fakat USB'yi diğer yani Ethernet tarafındaki porta taktığınız da UEFI ibaresi bulunmuyor ve de UEFI kurulum yapmış olmuyorsunuz.
Uefili w10 kurmak için biosta bir ayar değiştirmek gerekiyor mu? Biosta göremedim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı