Asus X550JX Windows 10 UEFI Kurulum

Nhsipp

Hectopat
Selam arkadaşlar. Bilgisayarımı (Asus X550JX-XX099D) ekran kartı nedeniyle servise göndermiştim. Windows 10 vardı ama onlar sıfırdan lisanssız Windows 8.1 kurmuşlar (neden böyle yaptıklarını bilmiyorum). Bende şimdi yeniden temiz Windows 10 kurmak istiyorum ancak aklımda birkaç soru var yardımcı olursanız teşekkür ederim. Not: Bende Windows 10 Pro lisansı var.
1- Bilgisayarım UEFI destekli ancak nasıl UEFI kurulum yapacağımı bilmiyorum. Aslında biliyorum ama normal ISO dosyasını indirdiğimizde bunu Rufus ile mi UEFI yapacağız yoksa UEFI kurulumlar için ayrı bir ISO dosyası mı var?
2- Windows 10 Pro ISO dosyasını nereden indirebilirim?
3- UEFI kurulumlarda her zaman açılış logosu firma ismi mi olur? Çünkü daha önceki kurulumlarda UEFI olmuştu ancak açılış logosu Windows' du.
4- Ayrıca arkadaşlar ben daha önce bu bilgisayara Windows 10 kurmuştum. Şimdi yapacağım sıfır kurulumdan sonra internetten otomatik aktifleştirilir mi, yoksa lisans girmem gerekir mi? Teşekkür ederim.

1) Rufus ile yapacaksınız. UEFI-GPT ikilisini seçin. Standart ISO dosyası ile yapacaksınız.
2) Media Creation Tool ile ISO'yu indirebilirsiniz. Windows 10 linkinden aracı temin edebilirsiniz.
3) Bazen çıkmayabiliyor. UEFI destekli kurulum yapınca MBR kuruluma kıyasla daha çok disk bölümü oluşur. Ordan yaptığınız işlemin doğru olduğunu anlayabilirsiniz. Sitede UEFI kurulum kaynağı var ona da bakabilirsiniz rehber olarak.
4) Anakart değişimi olmadıysa önceki etkinleştirmeyi tanıyabilir ama tanımayadabilir. O zaman lisans girmeniz gerekir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı