ASUS X550LB BIOS Güncelleme

cebimci

Hectopat
Daha fazla  
Şu laptopunuzun modelini bi yazar mısınız?

Özellikleri bu
  • ASUS LB serisi
  • RAM: 8 GB
  • Harddisk 1 TB
  • Ekran kartı GT740M ve 2 GB paylaşımsız ekran kartına sahip

Format atarken Kingston markalı USB 1.00 destekli flash ile kurulum yapıyorum.

Çalıştır'a msinfo32 yazıp bios moduna bakar mısın?

Burada yazılanlara göre sanırım UEFI kurulum yapılmış fakat sistem cidden yavaş çalışıyor. Ayrıca açılış ekranında yine Windows'un logosu var. Temel kart modeli kullanılamıyor diyor o nedir acaba?

İlk BIOS güncelleyin. Güncel BIOS dosyan http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/X550LB/X550LBAS403.zip
Iso dosyasını rufus kullanarak yazdırın ve tüm diskleri silin ve temiz kurulum yapın yada içinizin rahat etmesi için,
Cmd komutları ile de flash'ı hazırlayabilirsin. İnternette araştırıp bulabilirsin.
Sonrada tüm güncel sürücüleri yükleyin, yapamazsanız format attıktan sonra bizzat yardımcı olabilirim.

BIOS güncellemede korkacak bir şey yok. Şu şekilde yapabilirsiniz ki kesinlikle yapmanız taraftarıyım.
USB belleği fat32 olarak biçimlendirin ve indirdiğiniz güncel BIOS dosyasını flash'ın içine atın. Flash takılı olsun.
Sonrada yeniden başlatın bilgisayarı, F2 ile BIOS'a girin ve easyflash ile güncelleyin.
Temiz bir windows 8.1 kurdunuz değil mi ? Tüm diskler silinip biçimlendirildi değil mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
USB belleği Cmd komutu ile FAT32 olarak biçimlendirme yapıp sonra HDD'yi de yine Cmd komutu ile GPT ye çeviriyorum ve iso dosyası olarak da recep abinin paylaştığı Windows 8.1 pro kullanıyorum. Ayrıca diskleri silip yeniden C ve D oluşturup öyle format atıyorum.

Bios güncellemesi yaparken internet bağlantısına ihtiyaç var mı?

Böyle bir ekran geldi bu aşamada ne yapmam gerekiyor. Yan taraftaki X550LBAS 403 yazisina gelip enter 'a mı basmam lazım?

BIOS güncellemesi yapacağım bakalım UEFI seçeneği çıkacak mı.
Flashi hazırlarken Cmd komutları ile hazırlıyorum yani rufus kullanmıyorum çünkü daha önce rufus kullanmıştım değişen bişey olmadı.
Format sırasında ekranda çıkan bütün diskleri önce biçimlendirip sonra siliyorum ve sonrada Cmd komutundan GPT ye çeviriyorum. Ekran dan 931 GB lik tek disk kalıyor. Yeni deyip oraya 315000 yazıp oluşturuyorum. En altta 625 GB lik bi alan kalıyor onun üstüne gelip yeni deyip hiç bölmeden oluştura basıyorum. Sonra da 315 lik olana gelip ileri deyip format işlemini başlatıyorum. Format sırasında kullandığım flash 1.00 destekli. Elimde 3.00 malesef yok.

Bu anlattığım adımlarda bir yanlışlık var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…