ASUS X550LB Yavaşlık ve Isınma Sorunu

cebimci

Hectopat
Daha fazla  
  • ASUS X550LB serisi
  • RAM: 8 GB
  • Harddisk 1 TB
  • Ekran kartı GT740M ve 2 GB paylaşımsız ekran kartına sahip
PC'de SSD yok HDD var ama formattan sonra baya yavaş işlem yapıyor. Bu özelliklere sahip bir bilgisayarın SSD kadar olmasada hızlı çalışması gerekmez mi? Acaba 1.00 destekli flash ile format atıyorum ondan da oluyor olabilir mi?

Şuan ki sorunlar ise baya bi yavaş işlem yapıyor. Pille oyun oynayamiyorum aşırı kasıyor. Hatta şarjda bile kasma yapıyor. Fan motoru normal kullanımda hiç ısınmazdı ve gerçekten çok sessiz çalıştırdı şimdi ise hem sesi duyar oldum hemde normal kullandığım halde hafif ısınma yapmaya başladı . Bugün PC'yi açınca ekran renkleri birbirine girmişti hiç bişey belli olmuyordu. Sanırım bilinmedik bir hata oluştu yazıyordu. Sonra PC'yi kapattım tekrar açtım siyah ekran geldi kaldı öyle. Bataryayı çıkarttım tekrar açtım anca düzeldi.

Daha önce bu tür sorunlar yoktu bayide Windows 8 kurdurtturmuştum ve gerçekten çok hızlı idi. Hatta recep abinin videoların dan birisinde C'ye sağ tıklayıp özelliklerden hani diski temizleye basınca gereksiz şeyleri siliyor ya işte onu yapıyorum hızlı siliyordu SSD olmadığı halde. Şimdi ise çok bekletiyor.

Nerede yanlış yapıyorum da bu kadar yavaş işlem yapıyor anlamıyorum ki acaba diyorum kullanılan flash bellek etkisi var mıdır? Yoksa Şimdi yine mecbur bayiye götürüp orada format attıracağım başka çare kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılışta Windows logosu olması temel ölçüt değil. UEFI kurulum yapılmış. Diskte sorun olabilir, iso dosyası sorunlu olabilir, zararlı yazılım yemiş olabilirsin. Ama sorunun UEFI kurulumla bir ilgisi yok. Kaldı ki normal kurulum da olsa belirttiğin şeyler bir sorun teşkil ediyor yani normal kurulumda da bunların olmaması lazım.

ISO dosyasını bu siteden indirmiştim recep abinin paylaştığı linkten. Disk bozulmuş olabilir diyorsunuz flash bellekten mi bahsediyorsunuz? Başka ne yapmam lazım önerebileceğiniz bişey var mı yoksa bayide mi format attırayım?

Önce Hd Tune ile diski bir tarayın. Eğer diskte sorun yoksa başka bir bellekle ya da DVD ile temiz kurulum yapın muhtemelen sorun çözülür.

Sonuç bu hocam:

Diskte her hangi bi sorun yok sanırım ama disk taraması 3 buçuk saat sürdü bu normal mi ?
Ayrıca bellek ile kaç kez format attım sonuç hala ayni yavaş işlem yapıyor. Bilgisayarı açıyorum siyah ekran geliyor hep sürekli pc yi kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

HDD'de sorun olabilir. HD tune ile eror scan taraması yapıp bir resim koyarsan emin olabiliriz.
Program vs'de aldığın hataların resiminide ekleyebilirsen iyi olur.

Diskte sorun yok gibi görünüyor fakat gerçekten yavaş çalışıyor. Bios güncellemesi yapmadım hocam. İnternetten baktım da riskli bir işleme benziyor beceremem falan açılmaz sonra bilgisayar.
Buda başka bir ekran görüntüsü:

Bayide format artırdığım da C den D ye dosya atarken yazma hızı 300 ve 400 mb arası değişiyordu ben format attım şimdi ise 36 mb yi geçmiyor. Sorun ne anlamadım gitti.

BIOS güncellemesi yaptım ayarları defaulta aldım ama yine bios da UEFI seçeneği yok eski bios sürümünden farkı yok.

Yeniden windows 8.1 pro kurdum fakat değişen hiç bişey olmadı hala yavaş işlem yapıyor. Yazma hızı yine düşük ve Intel grafik sürücüsü yüklüyorum o yüklediğim sürücüye bile girmiyor. Şu hatayi veriyor:

Resim de açmıyor bu hatayı veriyor:

Ben sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarın yavaş olmasının nedeni diskin MBR olması olamaz. UEFI kurulum yapınca bilgisayarınız uçmayacak, sadece birkaç saniye erken açılacak. İşletim sistemi gözle görülür şekilde hızlanmayacak. Yani UEFI kurulum yapsanız da yavaşlık sorunu devam edecek. Hd Tune'nin healt sekmesinin ekran alıntısını ekler misin?

Bios güncellemesi yapıp yeniden format attım şuan şarjda oyun oynarken bile baya kasıyor Bu nasıl iş anlamadım ya.

Buyrun hocam buda ekran görüntüsü:

Sorunun ne olduğunu tam olarak nasıl öğrenebiliriz ? PC'yi alalı 5 ay oldu garantisi bitmemişken garantiye göndereyim diyorum.

Bak istersen yakında oturuyorsan bizzat bakabilirim bilgisayara herşeyine ?

Artvin de oturuyorum.
İstanbuldayım ben ya çok uzak. Şunu söyliyebilirim size eğer ben bakabilsem yapma şansım %90 çok büyük sorun göremiyorum. En iyisi hiç kurcalamayın garantiye verin yapsınlar ama çok bekletirler buraya istanbula kargolayın diyicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…