Çözüldü ASUS X550LN Ram upgrade sonrası düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun eski ramin hızı, CL değeri düşük. Yeni ramde cl değeri yüksek, hız düşük geliyor ise en düşük olan yeni rame göre otomatik Frekans belirlediği için düşük performans alıyorsundur. O/B ramin değerlerini bilmeden anca böyle bilgi verebilirim. Mümkünse kit olan ram alın.

Asus ile iletişime geçip uygun frekansı söylesin biostan stabil gecikme değerini girmen lazım.
Yukarıda kit diyordum ancak araştırdığıma göre önceden takılı olan ram çıkarılabilir değilmiş. Tek slot boş ve Kingston'a göre 12, Asus'a göre 4gb max. ram takabilirmişsin.
Buy Asus X550LN Laptop Memory RAM Upgrades | Free Delivery 100% Compatible
O/B olan ram ile değerler uyuşmadığında bu tür sorunlar çıkar. Çıkarılabilir olsa idi iş kolaydı kit alıp uyum sağlardı. O/B için kullanma klavuzunda olan ram listesindne yada o/b ram değerlerine uygun olan bir ram alma lazım. Almadan önce Ram'in modelini kendi sitesinde CL değerleri ile O/B ram ile karşılaştırarak alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Benim araştırmalarıma göre RAM eklerken benim aldığım model önerilmiş ve o model alınmış.
Düşük voltajlı 1600MHZ DDR3 şeklinde. Neden böyle oluyor işin içinden çıkamadım. Normalde bu modeli alanlar sorun yaşamamış.
P.tesi ASUS ile iletişime geçeceğim fakat sonuç çıkacağını zannetmiyorum.

Şunu fark ettim az önce. Biraz ilginç fakat genede paylaşmak istiyorum. Aynı sorun oldu. Watc Dogs'a girdim. FPS 15 civarı idi ve şarj takılı idi. Şarjı çıkarttım sonra tekrar taktım, FPS 38-45 arası oldu bu sefer. Bu şekilde sorun çözüldü. Fakat sebebini tam olarak hala anlamış değilim. RAM ile alakası yok mu acaba. Bir yorumu olan ?

Ramlere giden voltajla alakalı olabilir bence. Ayrıca dizüstü bilgisayarınızın güç seçeneklerini de performans moduna almanızı öneririm. Eğer biosunuzda güç tasarrufu modu varsa bunu da devre dışı bırakıp deneyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…