Babam tanıdığı bir yerden 3000 TL civarı bir notebook almış. Kargo eve geldiğinde i7 6700HQ ve GTX 950M'i görünce bayağı heyecanlandım. Ancak sonradan farkettim ki notebook aşırı yavaş çalışıyor ve tarayıcıdan oynanan bir oyun açtığımda bile 60 FPS yazarken takılmaya devam ediyor. Chrome'da 2-3 sekme açınca dahi takılmaya başlıyor.
(Bu arada RAM 4GB). Sorunun 32 bit windows 10 kurulu olmasından kaynaklandığını düşünüyordum. Microsoft'un sitesine baktım ve 32 bit anahtarını 64 bit için kullabileceğimi öğrendim. Notebook'un kutusunu kurcaladığımda CD veya herhangi bir kağıt bulamadım. Babama notebook'u satanlara telefon ettiğimdeyse aslında freeDOS olduğunu ve kendilerinin 32 bit korsan windows 10 yüklediklerini öğrendim. Şu an elimde windows 10 64 bit formatlı 8GB'lık bir USB var. Acaba windows 10 64 bit yüklersem sorunum çözülür mü? Bilgisayarın takılmasının sebebi başka ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Yazım yanlışı veya eksik açıklama varsa affola.
Not:Elimde 8GB elixir marka RAM'i casper marka anakartı HD6610 ekran kartlı 2.nesil intel core i5 notebook işlemcili windows 7 64 bit kurulu laptop var sorun yaşamıyorum.
Öncelikle BIOS sürümüne bakın, yeni güncellemeler varsa güncelleyin. Ardından 64bit Windows 10 kurun. Sürücüleri manuel olarak, sitelerinden yükleyin. Bir de sağlam bir Internet Security kullanın. Sorunuz varsa buyrun.
Merhaba, benimde elimde MSI gaming notebook var ve bende aynı sorunları yaşıyorum. Bilgisayardaki problemin sebebini araştırdığımda Harddisk kullanımının genelde %100 civarında olduğunu ve problemin bundan kaynaklandığını öğrendim. İsterseniz Görev yöneticisinden Harddisk kullanımına bakın eğer sizdede aynı sorun varsa netteki çözümleri uygulayın.
Öncelikle BIOS sürümüne bakın, yeni güncellemeler varsa güncelleyin. Ardından 64bit Windows 10 kurun. Sürücüleri manuel olarak, sitelerinden yükleyin. Bir de sağlam bir Internet Security kullanın. Sorunuz varsa buyrun.
Masaüstü bilgisayarda da güncellememişsin belli ki. Anakart markasının sitesinden en güncel BIOS sürümünü bul ve flash belleğe at. BIOS sürümünü bilmiyorum, bu yüzden ilk önce BIOS sürümünü öğren. Detayları Sosyal'de araştırabilirsin.