Asus X550VC GPU Frekans düşük

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Merhaba.

Sistem özellikleri:
İntel Core İ5 32320M İşlemci
Nvidia GT 720M Ekran Kartı
6GB RAM
Windows 10 Pro

Sistemde 3 oyun var. GTA 5, ETS2 ve CS:GO. ETS ve GO'da bir sorun yok ama GTA'da frekans hep 320MHZ. Bazen 270MHz'e sabitliyor.

Ama ETS2'de böyle bir şey yok.

GTA 5'te oyunda iken:

Grafik kalitesi otomatikte. İlk kurulum yaptığım zaman oyun 35-40 FPS akıyordu. Ama kapatıp açtım. Gitti oyun.
ETS2'de aynı şekilde. Grafikler yüksek.

Bu arada GTA 5 GPU kullanım %99, CPU %60
ETS2 GPU kullanım %99, CPU %25

Sıcaklıklar ise CPU 86-GPU 90.

Sıcaklıktan downclock oluyor herhalde. Ama elimdeki laptopa hangi termal macunu sürmeliyim, bakır-alüminyum farklı soğutucular olduğunu biliyorum. Ama elimdeki laptopta hangisi var? Nasıl öğreneceğim?

Teşekkürler.

Edit: 15 dakika ETS2 arkada çalışıyorken burada konu açtım. İşlemci 70 derece civarına düştü. GPU ise 80. Tekrar oyuna girdim. 5 dakika falan GPU frekansı 1000MHz dolayında çalıştı. Bu arada işlemci frekansı 1.5GHz. Masaüstünde boşta 2.9GHz.

Bariz bir şekilde ısındığı için frekans düşürüyor. Bunu anladım.

Bana termal macun önerir misiniz?

Son düzenleme:
Bilgisayarın temizlenmesi gerek sanırsam. Parçaları çokta yeni değil zaten fanlar tıkanmıştır. Hangi termal macun konusuna gelirsek çok iyi bir macuna ihtiyacınız yok. Çok fazla güç kullanmıyor eski sistemler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı