Asus X550VX Donma Sorunu

Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.

Sene başında sizin öneriniz dahilinde Asus X550VX model laptop aldım. (16 GB modeli)
Bilgisayar oyun oynarken bir anda donuyor, mause ve klavyeden hiç bir kısayol tuşu işlememekle beraber fan son gücüyle çalışıyor. Tek çare reset atmak oluyor. Reset attığım zaman ise zaman zaman daha ilk siyah Loading ekranında, zaman zaman hoş geldiniz Loading ekranında zaman zaman da masaüstü geldikten sonra donmalar oluyor. Ufak oyunlarda problem yaşamazken, steam üzerinden oynadığım Rocket League, ETS2, CS:GO, Car Mechanic Smilator (Non-Steam) gibi çok sistem istemeyen oyunlarda donmalar oluyor.

Servise gönderdiğim zaman fan temizliği yapıp, BIOS güncelleyip, format atıp geri yolladılar. Sorunum hala devam ediyor. Bunun bir çözüm yolu yok mu? Artık gerçekten canımı sıkmaya başladı. Geçen gün test ettim, 18 dakika 23 saniye'de dondu. Açılırken tam 6-7 kere Reset atmak zorunda kaldım.. Daha sonra aynı oyuna (CMS) girdiğimde yaklaşık 3-4 dakika sonra dondu. Kısaca oyuna girdim, kariyere kaldığım yerden devam et dedim, oyun ekranı geldi ve dondu.

Tavsiyeniz üzerine aldığım bu cihazın, bu sorununa da bir tavsiye istiyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan son gucuyle çalışıyor demenizden bilgisayarin cok isindigini anliyorum. Termal macunun yenilenmedigini dusunuyorum bu durumda cok asiri isinip bilgisayar kendini koruma moduna aliyo olabilir

Olumsuz, fan normal çalışırken donma olduktan yaklaşık 3-5 sn sonra tam güç çalışıyor.. Sıcaklık konusunda bir problem yok, normal seviyelerde seyrediyor..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı