Asus X550VX ısınma sorunu var mı?

Hamza Arslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, oyun odaklı laptop almayı düşünüyordum ve bütçem çok yüksek değil. Uzun süre arama sonucunda Asus X550VX modeline karar verdim. Ancak forumlarda hep ısınma sorunundan bahsedilmiş. Herkes suçu kasalara atmış başka kasa kullanılmış falan yazmışlar. Ancak gördüğüm kadarıyla kasalarda bir farklılık yok. Termal macun ve soğutucu kullanarak ısınma sıkıntısının çözüleceğini düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Yardım ederseniz sevinirim. Ya da 2500-3000 lira arası güncel oyunları açabilecek laptop önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop şart değilse o fiyata güzel bir masaüstü bilgisayar toplayabilirsiniz.

Laptoplarda genel olarak ısınma sorunu var. Eğer sürekli hareket halinde değilseniz kesinlikle toplama bilgisayar alın.

Söylediğiniz modelle ilgili eğer aratırsanız problem yaşayan birçok kullanıcının olduğunu görürsünüz. Şahsen böyle bir makine almanızı tavsiye etmem.

Onun dışında eğer oyun için arıyorsanız, en güzeli toplama bir masaüstü bilgisayar almanızdır.

Ancak yine de laptop diyorsanız yeni aldığım Hp'nin laptopunu önerebilirim. Avantajları, dezavantajları ve makine için bu konuya bakabilirsiniz:
Lenovo V310 80T300JHTX vs Asus X550VX-DM277DC

Ayrıca bu tip zarif kasası olan, ince tasarımlı makinelerde altına alacağınız tek fanlı bir soğutucu bile ısınma sorununuzun önünü alır. Tabi aynı zamanda en azından yılda bir veya iki defa kullanımınıza göre bakımını da yapmanız gerekir.

Hocam, şöyle bir açıklama getireyim. Bu X550VX'in birden fazla modeli bulunmakta; DM277DC, DM254DC gibi. Çoğu modelinde ısınma ve kilitlenme sorunu var. Forumlarda fan çıldırıyor diyorlar. Ek olarak bazı modellerin kasası kırmızı-siyah renkte ve klavyenin okunması çok zor. Üstte belirtmiştim; "X550VX'in birden fazla modeli bulunmakta; DM277DC, DM254DC gibi." buradaki DM277DC TN panel, fakat ısınma, kilitlenme, fanın son hız çalışması gibi sorunlar yok. Ancak 2 GB VRAM'li GTX 950M var. Zaten 4 GB pek fazla kullanamazsın o kart ile. Alacaksan DM277DC modelini alabilirsin.

Bende baktığımda DM277DC modelinde karar kıldım. Ancak şu forumlardaki ısınma sıkıntısı gözümü korkuttu. Eğer soğutucu kullanınca bu sorun ortadan kalkacaksa bu modeli almayı düşünüyorum.

Aldığınız model amd ekran kartı ve işlemci içeriyor ve benim amd hakkında pek bir bilgim yok. O yüzden pek sıcak bakmıyorum ona. Yinede teşekkürler cevap verdiğiniz için. Ayrıca dediğinz gibi soğutucu işe yarıyorsa ısınma sorununu ortadan kaldırıyorsa (zaten sürekli bakım yapıyorum bilgisayarıma) bu modeli almayı düşünüyorum.

Laptop şart değilse o fiyata güzel bir masaüstü bilgisayar toplayabilirsiniz.

Maalesef laptop şart. Tatiller pek durmadığım için ve tatilde kullanacağım için mecburen laptop alıyorum.

Ben kullanıyorum ve denildiği gibi sorun yaşadım. Oyunlardan çıkınca makina çok ısınmaktan kendini kitliyor. Fan deli divane dönüp size bişey yapma imkanı vermiyor sadece güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu servise göndererek hallettim. Servisten sonra ne ısınma nede bir donma takılma olmadı.

Peki servis sorunun ne olduğu söyledi ve ne yaparak düzeltti?

bilgisayarın serisi sorunludur bilginize çözümü yok boşuna programsal çözüm aramayın biosu 302 veya üst sürümüne yükseltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…